Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Mind 9 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

6 x kunnen we ons hiermee op het schoolplein vertonen

Op de redactie van Famme zijn we een klein beetje in de war. Wat kan er nou wel en waarmee maak je jezelf een beetje belachelijk? Is een elektrische fiets nou voor oma’s of enorm hip? Kun je je nou wel of toch niet de hele dag in sportoutfit op het schoolplein vertonen? En: hoe zit dat eigenlijk met de zwarte Amy Winehouse lijn boven je oog?

We zijn benieuwd wat jij van de volgende items denkt: hot or not? Laat het ons weten. We hebben zo onze eigen ideeën, maar zijn uitermate benieuwd hoe er bij jou ‘op ‘t schoolplein’ tegenaan gekeken wordt. Zijn wij weer helemaal up-to-date.

1. E-bike

Een fiets. Maar dan niet. Want op deze fiets hoef je eigenlijk niet echt te fietsen. Je doet wel een beetje alsof maar je gaat naar voren door de accu die onder je bagagedrager of ergens anders geplakt zit. Handig voor de after-work-kilometers of de early kinderen-naar-school-breng afstand. Vroeger voor de senioren, tegenwoordig zie je menig hippe, moeder ermee door de straten gaan. Soms zelfs op de bakfiets-variant. Shht, wij vinden het hartstikke hot.

2. Electrische sigaret

Nu we toch elektrisch bezig zijn; hoe zit dat eigenlijk met de elektrische sigaret? Roken is natuurlijk behoorlijk Not, maar geldt dat ook voor de elektrische variant van het oeroude stinkstokkie?

3. Bullet Journal

Chaos in je hoofd? Chaos in je agenda? Overal to do lijstjes? Een Bullet Journal is het antwoord! Het is een soort zelf gemaakte agenda waar je al je lijstjes en afspraken in verwerkt. En dan niet zomaar even opschrijven nee; met verschillende kleuren en verschillende lettertypen vertrouw je je gedachten in allerhande bannertjes toe aan het papier. Een totale instagram- en pinteresthype in Amerika. Maar zijn wij Nederlandse dames hier ook voor in?

LEES OOK: Met deze frivole agendatrend vergeet je nooit meer een afspraak

4. Cat eye

Het welbekende streepje (mèt vleugeltje) op het bewegende ooglid. Net als met alle trends komt en gaat deze ook. De donkere lijn boven de ogen is door Adèle en Amy Winehouse alweer een tijdje geleden op de kaart gezet. Terecht?

5. In je Yogapants op het schoolplein

Of in je hardlooplegging. Natuurlijk handig als je na het wegbrengen van de kinderen meteen door gaat naar de sportschool. Maar als dat nou niet zo is en je gaat hele andere dingen doen dan waar die outfit voor bedoeld is, moet je ‘m dan niet gewoon in je kast laten liggen?

6. Marie Kondo

Opgeruimd! De Japanse opruimgoeroe heeft een opruimtechniek ontwikkeld die gegarandeerd resultaat biedt. Maar als je eenmaal begint met opruimen, kun je met deze techniek wel een beetje doorslaan. En is een rommelhuis niet net zo gezellig en veel realistiser in een leven als het onze?

Heb je zelf nog dingen waarvan je graag even plenair bespreekt of ze hot or not zijn? Gooi het gerust in de groep op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 x kunnen we ons hiermee op het schoolplein vertonen
Sluiten