6 x wat mannen nodig hebben in een (lange) relatie (maar vaak niet zeggen)

Blijven communiceren in een relatie is belangrijk. Bij ons vrouwen zit dat wel snor, want wij praten (vaak) voor tien, maar mannen? Die zijn niet altijd even open over wat ze van je verwachten.

[STAP stap=”1″]

Meer ‘ik hou van je’

De uitspraak: ‘ik hoef het niet tegen hem te zeggen, want hij weet het al’ is dus nonsens. Mannen vinden het ook fijn om regelmatig te horen dat je van hem houdt. Jaja, die hebben ook waardering en bevestiging nodig toch? En het is niet verkeerd om ook te vertellen waaróm je van hem houdt.

[STAP stap=”2″]

Alleen zijn

In een lange relatie is het belangrijk om af en toe helemaal alleen te zijn. Alleen niet elke man zal duidelijk aangeven wanneer hij dat wil. Volgens de Amerikaanse psychologe Anne Crowley gaat het vooral fout als koppels net ruzie hebben gehad.

‘Het komt vaak voor dat de vrouw achter de man aan gaat, vooral als hij zich terugtrekt. De vrouw verlangt meteen een oplossing en de man voelt zich aangevallen en trekt zich terug. Zo beland je in een negatieve spiraal. Het is beter om je partner te laten afkoelen en zelf te bedenken hoe je dit rustig uit kunt praten,’ aldus Crowley tegen The Huffington Post.

[STAP stap=”3″]

Meer initiatief in bed

Nee, je hoeft niet elke avond in een sexy lingerie setje een lap dance te geven, maar wél kun je hem af en toe laten merken dat jij hem (ook) nog wil. Zeker als hij vaker ‘nee’ te horen krijgt dan ‘ja’. Als je dan wel eens zin hebt, neem dan het initiatief, plaag hem en laat weten dat je hem niet kunt weerstaan.

[STAP stap=”4″]

Gehoord worden

‘Vrouwen verwerken informatie vaak sneller, mannen zijn vaak stil en laten hun partner praten. Het komt bij de therapie (en thuis) vaak voor dat vrouwen een vraag aan hun man stellen, dat de man een pauze neemt om na te denken en de vrouw er vervolgens overheen praat.’

‘Als een man een terughoudend type is, kan dat behoorlijk frustrerend voor hem zijn. Mannen denken dan dat het de vrouw toch niets uitmaakt wat ze te zeggen hebben. De man wil gehóórd worden. Dus mijn advies is: neem diep adem en laat hem participeren in het gesprek,’ aldus Crowley.

[STAP stap=”5″]

Gewaardeerd worden

Juist voor de kleine dingen (maar ook de grote) hoopt je partner waardering te krijgen, ook al gaat het om het vuilnis buiten zetten. ‘Ik hoor mannen vaak zeggen: ‘mijn vrouw waardeert niet wat ik doe’. Het gevolg is dat mannen het idee hebben alsof ze voor lief genomen worden.’

‘Het is makkelijk om die blijk van waardering niet meer te uiten, vooral als je samen kinderen hebt en daar de focus op ligt. Maar zelfs het kleinste compliment kan al helpen,’ zegt Kurt Smith, familie- en huwelijkstherapeut tegen The Huffington Post. ‘Vrouwen die de positieve kanten van hun partner inzien en dit tegen hem zeggen, zullen een gelukkiger huwelijk hebben.’

[STAP stap=”6″]

Meer aanraking

Je kent het wel, na een tijd geef je elkaar kusjes in plaats van zoenen en ook knuffels worden steeds korter. Meer aanraking is niet alleen goed voor de man, maar ook voor de vrouw.

‘Wat ik bij stelletjes vaak zie is dat de man seks wil om op emotioneel gebied met zijn vrouw verbonden te zijn en de vrouw wil eerst emotioneel verbonden zijn vóórdat ze seks heeft met haar man. Ik probeer koppels aan te leren om elkaar hierin tegemoet te komen. Soms geef ik stelletjes de opdracht om elkaar elke ochtend, avond en voordat ze naar het werk gaan een knuffel te geven,’ aldus Smith.

Aha! Zó enorm goed is knuffelen dus voor je >

HuffingtonPostQueenMJER

Reageer op artikel:
6 x wat mannen nodig hebben in een (lange) relatie (maar vaak niet zeggen)
Sluiten