Sophie Nortier
Sophie Nortier Kinderen 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

6x Boeken voor jongens die ‘anders’ zijn

Boeken zijn een geweldige manier om onze kinderen voor te bereiden op de ‘grote boze wereld’. Doormiddel van mooie verhalen waar kids zich in kunnen herkennen, kunnen ze andere inzichten krijgen waardoor hun problemen een stukje minder zwaar worden. Daarom hier een lijstje boeken voor jongens die zich ‘anders’ voelen dan de rest.

Boeken voor jongens die ‘anders’ zijn

Het stereotiepe man, dat laten we gelukkig steeds meer los. Maar toch kan het voor jongens nog knap lastig zijn om niet in het standaard plaatje te passen. Gelukkig zijn daar de schrijvers die hun steentje bijdragen om deze jongens zich een beter gevoel over zichzelf te geven.

1. Donnie – €16,95

Het boek Donnie
Bron: Bol.com

Donnie is een jongetje met twee moeders. Hij houdt van gamen en stoeien met zijn varkentje Bennie. Maar hij houdt ook van jurken en vindt het maar stom dat alleen meisjes die mogen dragen. Tot hij plotseling in de kast een andere wereld ontdekt waar hij Henk ontmoet. Een groot bebaard en jurkdragend wezen dat dit helemaal niet gek vindt.

2. Julian is een zeemeermin – €14,99

boekcover Julian is een zeemeermin
Bron: Bol.com

Als Julian op een dag drie zeemeerminnen voorbij ziet komen, heeft hij nog maar een wens; ook een zeemeermin zijn. Maar hoe moet hij dat zijn oma vertellen?

3. Het lammetje dat een varken is – €14,95

Het-lammetje-dat-een-varken-is-Pim-Lammers
Bron: De Eenhoorn

Dit lammetje voelt zich niet zo thuis bij alle andere lammetjes in de wei. Hij wil veel liever door de modder rollen met de varkens. Dit boek is vooral voor de wat jongere jongens die zich anders voelen dan de rest.

4. Ik ben ik en jij bent jij – €13,99

Ik ben ik en jij bent jij
Bron: Bol.com

Dit boek gaat over verschillen en overeenkomsten en dat het helemaal oké is als je niet helemaal hetzelfde bent; “Ik ben groot en jij bent klein. Kort is leuk en lang is fijn.”

5. Verhalen over jongens die anders durven te zijn – €20,-

Verhalen over jongens die anders durven te zijn
Bron: Bol.com

De ‘Bedtijdverhalen over rebelse meisjes’ kennen de meeste mensen al. Maar twee jaar geleden schreef Ben Brooks ook het boek ‘Verhalen over jongens die anders durven te zijn’. Het gaat, zoals de titel al verklapt, over mannen en jongens uit de geschiedenis, die allemaal nét even wat anders waren dan de standaard man, maar allen geweldige prestaties hebben geleverd.

6. Mijn broer heet Jessica – €18,99

Mijn broer heet Jessica boek
Bron: Bol.com

Schrijver John Boyne is bekend van zijn bestseller ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ en bracht vorig jaar dit boek uit over liefde, twijfel, moed en jezelf durven te zijn. Het gaat over twee broers die onafscheidelijk door het leven gaan, totdat een van de broers zegt dat hij zich altijd al een meisje voelt.
Een boek over transseksualiteit voor jongens (en meisjes) van 13 tot 15 jaar.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme