Sophie Nortier
Sophie Nortier Relatie 26 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

6x Dit kun je leren van kinderen over jouw volwassen relatie

In je relatie ben je altijd op zoek naar de beste manier om problemen op te lossen. Maar waar haal je hiervoor op een gegeven moment nog de inspiratie vandaan? Wellicht kun je iets leren van je kinderen…

Leren van kinderen

Veel dingen die ze op school (of thuis) leren zijn zo gek nog niet voor ons volwassenen. Easy does it! Deze ‘kinderlessen’ vormen samen de basis voor een harmonieuze relatie:

1. Deel je speelgoed

Een metafoor voor compromissen stellen, je bent het namelijk heus niet altijd met elkaar eens (dat is normaal). Soms water bij de wijn doen houdt je relatie gezond.

2. Ruim je speelgoed op

Als ieder zijn eigen spullen opruimt, scheelt dat een hoop irritaties over wie wat doet in huis.

3. Bied je excuses aan

Kinderen zeggen veel gemakkelijker sorry, volwassen zijn vaak veel koppiger. Niet handig, want een ruzie goedmaken begint vaak met dit ene woordje.

4. Praat niet met vreemden

Of in dit geval, om jaloezie te voorkomen: praat niet teveel met (knappe) onbekende singles.

5. Vergeef en vergeet

Jonge kinderen kunnen het ene moment ontzettend boos zijn, en vlak daarna alweer zijn vergeten waarom. Van deze veerkracht kunnen volwassen vaak nog wat leren. Blijf vooral niet te lang hangen in een ruzie, dat is zonde van de tijd!

6. Wees eerlijk

Kinderen hebben er een handje van om alles te zeggen wat ze denken, maar op latere leeftijd leer je dat af. Soms beter (het is niet altijd even tactisch), maar als het over grotere dingen gaat duurt eerlijkheid toch ook echt het langst.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6x Dit kun je leren van kinderen over jouw volwassen relatie
Sluiten