Redactie
Redactie Lifestyle 3 januari 2015

6x tips voor het inrichten van de babykamer voor een tweeling

Als je in verwachting bent, verheug je je waarschijnlijk ook enorm op het inrichten van de babykamer. Maar er komt ook best wel wat bij kijken, vooral als je in verwachting bent van een tweeling. Fammes zusje Roomed.nl heeft een paar hele handige tips om de kamer van je tweeling perfect in te richten.

Tweelingen vinden het van baby af aan meestal al heerlijk om samen te zijn. Een gedeelde kamer waar beide kindjes in slapen is dus geen probleem.

[STAP stap=”1″]

Een babykamer voor een tweeling mag symmetrisch zijn

Als je één kamer hebt voor de tweeling, is het helemaal geen verkeerd idee om dingen dubbel te kopen. Ga voor twee dezelfde bedjes om de kamer meer een geheel te maken. Bang dat het saai wordt? Decoreer de kamer dan met verschillende dingen. En bedenk ook dat je bij sommige dingen best genoeg hebt aan enkele stuks, zoals een commode.

[STAP stap=”2″]

Ga voor matchende prints

Kleurrijke prints doen het altijd goed in de kinderkamer en werken zowel voor jongens als voor meisjes. Wil je posters ophangen? Kies van voor de regel van twee (of vier, zes, acht, etc.). Hang bijvoorbeeld boven het ene bedje een (baby)giraffe en boven het andere een olifantje.

Op zoek naar de leukste prints voor in een Scandinavische kinderkamer? In deze budget find delen we negen lieve zwart-wit posters onder de twaalf euro.

[STAP stap=”3″]

Make it fun

Tijdens het inrichten van de kinderkamer mag je sowieso al je fantasie op de vrije loop laten. En dat betekent dubbel zoveel plezier dus bij het inrichten van een babykamer voor twins! Hoewel het mooi kan zijn om een deel van de kamer symmetrisch te houden, hoeft dat qua decoratie niet. Kies voor kleurrijke en speelse decoratie, behang de muur met een leuk printje en zet genoeg knuffels neer. In deze kamer mag alles!

Wil je ook wolkjes in de babykamer? In deze DIY leggen we uit hoe je de gezellige wolkenkussentjes maakt. Of maak een schattige wolkenlamp met deze IKEA hack.

[STAP stap=”4″]

Creëer een plek waar je met beide kindjes kunt zitten

Een stoel in de nursery is altijd fijn. Maar met twee baby’s op één stoel is misschien enigszins onhandig (tenzij je een grote loveseat hebt). Creëer daarom een plekje waar je comfortabel zit en waar je – als dat nodig is – beide baby’s vast kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een daybed met lekker veel kussens om tegenaan te zitten.

Wil je tip vijf en zes ook weten? Kijk dan op Roomed.nl!

Lees ook: DIY: 12 leuke klustips voor de kinderkamer >

Reageer op artikel:
6x tips voor het inrichten van de babykamer voor een tweeling
Sluiten