Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kids 7 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

6x Vaderdagcadeaus om te knutselen met de kids

Op zondag 21 juni is zover: dan is het Vaderdag. Dé dag om alle papa’s in het zonnetje te zetten. Verwen hem met een heerlijk ontbijt op bed én met een door de kinderen zelfgemaakt vaderdagcadeau.

Vaderdagcadeaus knutselen

Verzamel de knutselspullen en zet je kids aan het werk voor Vaderdag. Kies of haal inspiratie uit een van deze ideeën: welke past het beste bij papa?

1. Een voetenfoto

Heb je meerdere kids? Laat ze dan naast elkaar op de grond gaan zitten en verdeel met verf of stift de woorden ‘I love you papa’ of ‘Papa ik hou van jou’ over de onderkant van alle voetjes. Teken of schilder er eventueel nog een hartje bij. Maak dan een foto van de voeten en de kids op de achtergrond en laat ‘m groot afdrukken. Een mooie lijst erom en daar is jullie mooie cadeau voor papa.

2. Maak een schort voor het barbecueën

Is vader een echte bbq-fan? Maak dan een schort voor hem die hij kan dragen tijdens het barbecueën. Koop een effen schort en versier het met textielstiften of textielverf. Pak ‘m mooi in en laat je vader stralen achter de barbecue.

3. Een persoonlijk telefoonhoesje

Personaliseer een telefoonhoesje met een zelfgemaakte tekening of een lieve tekst. Of zelfs met een foto van de kids: alles kan. Via verschillende websites kan je een telefoonhoesje personaliseren en thuis laten bezorgen.

4. Een zelfgemaakte boekenlegger

Als je vader graag in een boek leest, dan is een boekenlegger geen overbodige luxe. Een zelfgemaakte is helemaal leuk, want dan denkt hij altijd even aan jullie als hij aan het lezen is. Ga daarom aan de slag met een stuk karton of dik papier en knip een leuke vorm uit, zoals een snor, een hart of iets anders wat bij je vader past. Verf, kleur of stempel erop los en verras papa met de mooiste boekenlegger ooit.

JM Ouders schreef eerder ook: Dit zijn de 7 leukste activiteiten om met je eigen vader te doen op Vaderdag

5. Sleutelhanger van blokjes Lego

Is je vader zijn sleutels altijd kwijt? Maak dan een coole sleutelhanger voor hem van blokjes Lego die hij ook nog eens gemakkelijk op kan hangen aan de muur. Op een plankje bevestig je met sterke lijm een platte legoplaat of meerdere kleine platte legoplaatjes. Dit plankje komt aan de muur te hangen.

Van een kleiner blokje met opening maak je de sleutelhanger door hier een ringetje door te draaien met daaraan de sleutels. Komt je vader thuis, dan druk hij zo zijn sleutelhanger op het plaatje aan de muur en raakt hij zijn sleutels nooit meer kwijt.

6. Een flesopener voor in de tuin

Drinkt je vader graag een biertje in de tuin? Dan is dit een van de leukste vaderdagcadeaus om te knutselen: een flesopener! En niet zomaar eentje, maar een opener die je gemakkelijk aan de muur of schutting op kan hangen.

Koop een flesopener, een die speciaal aan de muur bevestigd kan worden of een opener waar je een touw door kan rijgen. Bevestig de flesopener aan een plankje en versier het plankje zoals jij dat wilt. Papa mag ‘m uitpakken en aan de schutting hangen bij zijn favoriete bier-drink-plekje.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6x Vaderdagcadeaus om te knutselen met de kids
Sluiten