Eva Dusch
Eva Dusch Kids 27 mrt 2016

6x vrolijke en unieke lentethema’s voor een kinderfeestje

Dat we officieel pas nét in de lente zitten (en het soms nog écht koud is), betekent niet dat je nog geen feestje mag geven met een vrolijk lentegevoel. Het fleurt de boel juist lekker op! Is jouw kind binnenkort jarig? Deze gezellige thema’s geven je alle reden om groots uit te pakken.

De warmte en zachtheid van de pastelkleuren en de mooie gouden dieren die samen een dromerig landschap creëren. Waren we maar weer kind, dan konden we ook zulke leuke kinderfeestjes geven. En niet alleen de aankleding, er zijn tal van manieren om de verjaardag van je kind extra speciaal te maken. Als ouder zijnde spelen we stiekem niets liever dan de ‘creative director'(klinkt zo lekker serieus) om zo onze creativiteit kwijt te kunnen. Inspiratie nodig? We vroegen Eva Taute, moeder en interieurstylist bij Hyggestyling, naar welke vijf thema’s erg populair zijn voor deze lente en zomer.

[STAP stap=”1″]

Pastel

Pastelkleuren zijn dit jaar niet alleen hartstikke hip in de babykamer, maar ook leuk voor kinderfeestjes. Denk aan mintgroen, zachtroze of lila, lichtgeel en babyblauw. Zo is het kleurrijk maar niet te gek of te druk. En wie is er niet te porren voor deze schattige pastel icecream cone printables om je ijsje in vast te houden? We kwamen ze tegen op de blog van Delineate your dwelling en waren gelijk fan. Wat heb je nodig? Pastelkleurig printpapier, witte A4-‘tjes, schaar en tape.

[STAP stap=”2″]

Geometrie

Dit thema lijkt op het eerste oog misschien wat saai en ‘volwassen’, maar deze spannende vormen en kleuren maken het juist heel gezellig! Versier de verjaardagstaart met kleurrijke driehoekjes of maak je eigen slingers met een leuk patroon. Bekijk hier hoe je ze zelf kunt maken.

[STAP stap=”3″]

Een kamer vol superhelden

Het is en blijft een leuk thema, of je nu kiest voor Superman, Batman of een andere superheld. Kies je bijvoorbeeld voor Batman? Het enige wat je nodig hebt is een hoop zwarte en witte artikelen, zoals kartonnen bekertjes en bestek, maar ook leuke maskertjes, slingers en zelfs de cakejes versierd of gesneden naar de vormen van zijn masker.

Bron: Etsy

Of maak zelf een mysterieuze invite. En natuurlijk hoort de tuin straks vol te staan met sterke en stoere mannen in hun eigen Batman-creatie.

[STAP stap=”4″]

Bohemian Love Child

Hoe lief en dromerig wil je het hebben? Je hoeft heus niet op een eiland als Ibiza te zitten om dit thema tot volle bloei te laten komen, zo zagen we op deze blog. Met mooi weer kun je lekker op avontuur door je kinderen en hun vriendjes mee te nemen naar het bos of een mooi park, en nu tijdens de winternasleep kun je de woonkamer omtoveren tot een ‘bos’ met gezellige tenten, takken en veren. Dit thema matcht ook lekker met de pastelkleuren.

[STAP stap=”5″]

Tropische verrassing

Wie raakt er zo niet geïnfecteerd met de tropische koorts? Breng elk moment van het jaar de zomerse temperaturen in huis met dit vrolijke thema. Ook leuk voor tieners. We spotten gezellige flamingo’s, bamboe-achtig bestek, kleurrijke limonade en ananassen in sprankelende kleuren op Cool Mom Picks. En wees ook vooral niet zuinig met bloemen en palmbladen. Of gebruik deze print om palm-balonnen te maken.

Macarons zijn natuurlijk een beetje chique voor een kinderfeestje, maar je kunt makkelijk zelf cakejes maken en voorzien van felgekleurd glazuur of andere feestelijke toppers.

[STAP stap=”6″]

Purrrrfect

Bron: Blogspot

Is jouw kleine dol op jullie viervoeter? Hoe leuk is dan dit oh-zo poezelige thema, gespot op Moms Best Network. Stempel kattenpootjes op de servetten, kleed alle gasten aan met haarbandjes met poezenoren en de taart is niet compleet zonder een goed stel snorharen.

Wow! Deze kleuter veroorzaakte één groot dansfeest in de NYC metro>

Reageer op artikel:
6x vrolijke en unieke lentethema’s voor een kinderfeestje
Sluiten