Redactie
Redactie Eropuit 1 aug 2015

7 apps die je moet hebben als je gaat kamperen

Naast je heimelijke genoegens als Candycrush, Buienradar en natuurlijk Facebook zijn er onmisbare juweeltjes van apps die je op de camping goed van pas komen. Marlies van Bijzonderecamping.nl tipt zeven praktische, avontuurlijke dan wel smakelijke apps.

1. Zaklamp app

Bibberig in de donkere nacht een of ander paadje af glibberen naar het toiletgebouw: de gedachte eraan doet ons met een volle blaas wakker liggen tot de zon begint te schijnen. Stom, want waar hebben we het felle schijnsel van Zaklamp Ⓞ (iPhone) anders voor? Hij heeft nog een kompas ook, dus je zult niet verdwalen. Heb je een Androidtoestel, dan is Tiny Flashlight jouw vriend. Ook als je niet bang bent aangelegd is zo’n lichtje reuze handig (alleen al om in de donkere voortent, als je kinderen slapen, de kurkentrekker te kunnen vinden).

2. VakantieBieb

Hmm: smullen van de lichtelijk manische maar steevast hilarische columns van Sylvia Witteman (‘Ik verzin dit niet: avonturen in een Amerikaanse buitenwijk’). Of van thrillers als ‘Later’ van Rosamund Lipton of ‘Drift’ van Marion Pauw. Of een aangrijpende of juist zwoele roman…Wat een geluk dat de app VakantieBieb er is. Geheel gratis, en de boeken zijn tot 31 augustus voor je beschikbaar. Ook voor je kinderen zitten er populaire titels in!

3. Waterpas app

iHandy Waterpas (of een variant) kost geen cent en jongens: hij voorkomt ruzies (‘Natuurlijk staat ‘ie recht, dat zie je toch!’ ‘Hij staat hartstikke scheef joh, morgenochtend liggen we gekapseisd in de sloot’) en andere ellende.

4. Point it

Reis je meerdere landen door, dan lukt het je vermoedelijk niet om alle taalbasics onder de knie te krijgen onderweg. Point it is en blijft geweldig: het is niet zozeer een taalgids, maar een beeldgids. Gewoon aanwijzen wat je bedoelt, hartstikke handig. Bijvoorbeeld wanneer je in een gebied met allerlei dialecten bent, of wanneer je vier jaar bent en de beeldtaal je sowieso wat beter ligt. Wil je je ook in woorden kunnen uitdrukken? Leef je dan uit met Taalgids, TripLingo of 100% Taalgidsen.

5. SAS Survival Guide

Deze is voor de die hard outdoor lover (en voor iedereen die verdwaalt in bijvoorbeeld de Pyreneeën). Het SAS Survival Handboek is wereldwijd een klassieker. Een onmisbare hulp om te overleven, of je nou op het land, de zee of in de stad vertoeft. Het boek is echter óók 800 pagina’s dik – maar hoera, de app-variant weegt gewoon niets! Ook hierin vind je antwoord op vragen als: welke planten zijn hier eetbaar? Hoe bouw ik een geïmproviseerd kampje? Hoe voorspel ik zelf het weer?

6. Stargazing app

Eh, sorry: we hebben het niet over een app waarmee je sterren als in ‘celebrities’ kunt herkennen. Maar wel échte sterren! Dankzij deze app kun je je kinderen kennis laten maken met de fascinerende pracht en praal van de sterrenhemel. Kíjk, de Grote Beer! En daar, de Poolster! En dan gezellig samen bij het kampvuur zitten…

7. BBQ recepten

Een paar hamburgers, sateetje, stokbrood, kleffe salade. Tja: het is een optie. Wij Levensgenieters & Smulpapen zeggen echter: gemiste kans! Inspiratie voor écht lekker eten vind je op Dr. BBQ’s app ‘Ribs!’ (van de Britse barbecuechef Ray Lampe, ca. 80 cent) en Webers on the Grill (kost rond 4 euro maar dan heb je wel wat: meer dan 280 gerechten, van voorgerechten t/m desserts én uitleg over bbq-technieken). En wil je er een écht goddelijke salade bij? Bij Kitchen Stories ga je alleen van het beeld al kwijlen (ze hebben overigens ook een Grill Special met vlees en vis). Dus laat de kolen maar vast voorgloeien!

Kamperen is goed voor je seksleven! En meer onverwachte voordelen van een tent opzetten >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 apps die je moet hebben als je gaat kamperen
Sluiten