Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 5 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

7 date ideeën voor thuis (zodat je geen oppas nodig hebt)

Wanneer kinderen in het spel zijn, lijkt daten verleden tijd. Er is absoluut minder tijd over, maar dat betekent nog niet dat quality time voorbij is. Je hebt er wat improvisatie en creativiteit voor nodig, maar date nights zijn dichterbij dan je denkt.

Daten als je kinderen hebt, vereist nou eenmaal een strakke planning. Er is minder tijd over of de oppas laat het afweten. Goed nieuws: voor deze dates hebben jullie helemaal geen oppas nodig.

1. Netflix & Chill

Vanavond vallen jullie niet in slaap terwijl jullie half naar Suits kijken. Nee, vanavond maken jullie er werk van. Kies bewust een film uit, zorg voor een rijkelijk gevulde schaal popcorn en trek iets comfortabels aan wat er tevens leuk uitziet. Dat laatste is belangrijk, want het verschil tussen een duster en de meer sexy home look, moet wel duidelijk zijn.

2. Maak eten na het eten

De kleintjes hebben al gegeten en jullie hebben misschien allebei een hapje meegepikt, maar jullie eten pas later. Dit wordt namelijk een speciaal diner waarvoor jullie de tijd nemen. Maak een mooier gerecht dan de simpele pasta bolognese. Bij tijd te kort kun je altijd wat bestellen, maar zorg dat het anders dan anders is. Drink een wijntje en toost op jullie als stel.

3. Deel een toetje

Deel dit toetje terwijl jullie omringd zijn door kaarsjes. Het zal hierdoor voelen alsof jullie uit eten zijn, terwijl jullie in werkelijkheid gewoon thuis zijn. Zorg voor een simpel maar sexy dessert, één om elkaars vingers bij af te likken.

4. Vrienden uitnodigen

Nodig vrienden uit die zelf ook kinderen hebben. Misschien hebben zij wel een oppas kunnen regelen en anders maken jullie er een logeerpartijtje van.  Of organiseer een spelletjesavond onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

5. Plan een vakantie

Kijk samen naar wat er mogelijk is en plan een vakantie. Dit zal jullie goed doen! De voorpret is immers al de helft van de pret. Jullie zullen wellicht herinneringen ophalen van vroeger en niet kunnen wachten om nieuwe te maken.

6. Tapas

Wie wordt er niet vrolijk van tapas? Bedek de tafel met tapas, drink er een cocktailtje bij en het is net alsof jullie op vakantie zijn (en dat terwijl de kinderen boven liggen te slapen).

7. Massages

Masseer elkaar en neem hier de tijd voor. Hoe lang is dit wel niet geleden? Precies. Te lang voor woorden en daar gaan jullie vanavond verandering in brengen. Zorg dat de olie en de kaarsen klaarstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme