Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 17 okt 2015

7 dingen die alleen een moeder binnen tien minuten kan

Moeder worden staat gelijk aan een snelcursus time management. Door de drukte van het gezin gaan veel dingen vaak in de helft van de tijd die je gebruikte vóór je kids had. Dit kunnen de meeste moeders binnen tien minuten. Jij ook?

[STAP stap=”1″]

Het hele gezin aankleden

Ja, die kleren heb je natuurlijk al de avond van tevoren klaargelegd. Dat spreekt voor zich. En voor de picky dressers in huis heb je ook al dé mama-truc klaarstaan: twee opties waaruit ze kunnen kiezen. Ze in hun outfits krijgen, daar heb je allerlei (soms misschien een beetje manipulatieve) trucs voor.

[STAP stap=”2″]

Een maaltijd in elkaar draaien

Boontjes doppen? Hahaha, nee, natuurlijk niet. Lang leve de diepvriesvariant. Evenveel vitamines en stukken minder werk. Voor elk gerecht heb je intussen een shortcut bedacht die én gezond én makkelijk te maken is. Want met een gezin kom je nu eenmaal niet om in de tijd.

[STAP stap=”3″]

Het huis opruimen

Als je moeder wordt, ontdek je opeens noodgedwongen ook die heerlijk handige bakken in huis waar je in één keer al het kinderspeelgoed in kunt dumpen. Halleluja daarvoor! En nee, dat is niet valsspelen, dat is efficiënt.

[STAP stap=”4″]

Je volledige make-up

Je make-up kun je zo langzamerhand blind en sneller dan het licht opbrengen. Want je wilt klaar zijn met je lippenstift vóór er een kleuter aan je arm hangt (bij nader inzien, lippenstift doe je vaak in de auto, zodat eerder genoemde kleuter het niet ‘voor te lachen’ over je hele gezicht smeert).

[STAP stap=”5″]

Seks

Soms geeft een gezin je nou niet alle tijd van de wereld om even intiem te zijn. Lang leve ook de vluggertjes dus.

[STAP stap=”6″]

Shit uitzoeken

We bedoelen oud papier, kleding-die-weg-kan, speelgoed dat kapot is… Laat dat maar aan mama over. Die kan binnen één Sesamstraat-item de zin van de onzin scheiden. Hup, dat blijft, hup, dat kan weg. Och man, tijdgebrek maakt je zo makkelijk.

[STAP stap=”7″]

Je badkamerritueel

Natuurlijk kun je uren in bad hangen, maar als het moet ben jij binnen zeven minuten – meestal vlak voordat de rest van het huis uit diepe slaap ontwaakt – compleet gewassen, gedroogd én aangekleed. Fris en fruitig ben je pas na je eerste koffie, maar daar hebben we het nu niet over.

Welke dingen kun jij nog meer binnen tien minuten sinds je moeder bent? Praat mee op Facebook!

Weet je dat je hersenen letterlijk veranderen als je moeder wordt? Check dit! >

Reageer op artikel:
7 dingen die alleen een moeder binnen tien minuten kan
Sluiten