7 dingen die je deze zomer gaat doen als de kinderen het voor het zeggen hebben

Stel dat er geen regels zijn, geen mitsen en maren. Stel dat er alleen mogelijkheden zijn vanuit de ogen van een kind. Wat een bevrijding. Je niet druk maken over te veel suiker (‘wat slecht voor je is, hoor’) of over de bergen was (‘geen grasvlekken maken, die krijg ik er nooit uit’) aan het eind van de dag. In samenwerking met Miele dagen we alle ouders uit om deze zomer mee te doen met de kinderen. Om dat onbevangen gevoel terug te krijgen, want met een Miele hoef je niet bang te zijn voor vieze kleding.

Een van mijn favoriete auteurs, Paulo Coelho, omschreef treffend wat wij volwassenen kunnen leren van kinderen: ‘Een kind kan zomaar zonder reden gelukkig zijn, altijd druk bezig zijn met iets en precies weten wat het wil en dat met alle macht van een ander vragen.’ Kinderen zijn niet bezig met ‘maar wat als’ of de gevolgen van acties. Zij willen in het hier en nu genieten en zijn in die zin op en top mindful. Geen zorgen dus dat je vies kan worden of gek overkomt en dat is precies waar ik soms zo naar verlang. Wat is er leuker dan deze zomer te oefenen in het loslaten? Vol te genieten door mijn kinderen te laten beslissen wat we gaan doen.

We gaan:

[STAP stap=”1″]

IJs eten tot we er misselijk van worden

Een extra groot hoorntje met twee, nee drie, nee vier bollen en spikkels. Zonder witte zakdoekjes en regeltjes over hoe je het ijsje eet. Niks plastic roze lepeltje of met je tong zorgen dat je niks druppelt. Wel die onderkant er vanaf bijten, gewoon omdat het leuk is dat het ijs als van een glijbaan naar beneden glijdt. Op je witte shirt? Geen zorgen, die wordt wel weer schoon. In de W1-wasmachine van Miele bijvoorbeeld. Een chocolademond en snor, die het bewijs zijn van het allerlekkerste ijsje op die hete dag in juli. Hmmmmm…

[STAP stap=”2″]

Na een Hollandse moesson door de plassen stampen

Het regent, het regent. Nee, niet alleen de pannetjes worden nat. ‘Kom, mam, naar buiten.’ En waarom ook niet? Denk eens terug aan vroeger. Hoe je na een zomerse, warme regenbui naar buiten ging om zo hard mogelijk in de plas te stampen. Pak de fietsen en race een wedstrijdje door de buurt. Wie het natst en viest wordt, heeft gewonnen. Vuile kleding, hop de wasmachine in en opwarmen aan de keukentafel met een warme choco, hmmmm.

[STAP stap=”3″]

De fik erin

Fikkie stoken. Niet alleen voor jongens leuk, maar voor het hele gezin. Op vakantie, voor de tent (met een emmer water, dat dan weer wel) of in de achtertuin. Men neme een vuurkorf met hout, lange stokken uit het bos die je met een groot zakmes tot punten snijdt, een flinke zak marshmallows en gesmolten chocola. Wachten tot de schemering komt en dan kijken hoe lang het duurt voordat ze bij je op schoot kruipen als papa een spannend verhaal vertelt.

[STAP stap=”4″]

Op Freektocht gaan

Allemaal beestjes. Willen niet alle kinderen Freek zijn? Helemaal na de dierenplaatjesrage en nu weer de dino’s? Vertel ze maar niet over die ongewenste maden die Freek van zijn laatste reis mee naar huis nam… Feit is dat het leuk is om in de natuur op zoek te gaan naar vlinders en beestjes. Wat leeft er in en onder de grond? Pissebedden bestuderen onder een vergrootglas en kijken wat er allemaal onder een steen of stuk dood hout vandaan komt. Hebben we niet allemaal een beetje Freek in ons verstopt zitten?

[STAP stap=”5″]

Stoepkrijt komt tot leven

Van hinkelbaan naar living art. Hoe ging het ook alweer? Eén been links, één naar rechts, twee in het midden. Nostalgie, maar misschien nog leuker is het om je eigen artwork te maken. Teken samen een motor op het asfalt. Liggen maar en klik, een (foto)herinnering voor altijd.

[STAP stap=”6″]

Buikschuiven op de waterglijbaan

Kom maar van die stretcher af. De waterglijbaan is gekoppeld aan de tuinslang. Aanloopje nemen, de juiste snelheid, armen vooruit en glijden maar. Maak je geen zorgen over je kleding. De kinderen love it als jij in je witte outfit zo het gras opschuift. Sta niet gek te kijken als er een legertje klaarstaat met supersoakers aan het eind van de slide om er zeker van te zijn dat je door en door nat bent.

[STAP stap=”7″]

Ingegraven worden op het strand

Nadat je samen uren en uren hebt gebouwd aan het grootste zandkasteel ever laat je je nog even volledig ingraven of je graaft de kinderen in. Goed zonnebrand smeren en kijken hoe lang ze het volhouden.

Extra
Waarom zou je je zorgen maken over vies worden of de was doen als je weet dat de lol en tijd samen met je gezin zo veel meer waard is. Een goede wasmachine maakt dat je plezier kunt hebben. Je kunt in de modder stampen, in bomen klimmen of kuilen graven. Je hoeft niet na te denken over je kleren die vies worden. De wasmachines van Miele zorgen ervoor dat je was veilig, snel en ook nog verantwoord schoon wordt. De Miele-wasmachine met TwinDos doseert automatisch het wasmiddel op basis van de hoeveelheid was die jij erin stopt én de vervuilingsgraad. Miele is er voor alles waar je echt om geeft.

In samenwerking met Miele

Reageer op artikel:
7 dingen die je deze zomer gaat doen als de kinderen het voor het zeggen hebben
Sluiten