Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids december 30, 2016

7 dingen die je moet accepteren als je getrouwd bent met een leraar of lerares

Hun vakanties zijn jaloersmakend lang (en vaak). Maar natuurlijk zit er aan elk beroep ook een keerzijde. Lange werkdagen vol verantwoordelijkheid voor het wel en wee van kinderen en je werk (letterlijk) mee naar huis nemen.

Deze dingen herken je helemaal en accepteer je als je een leraar of lerares thuis hebt rondlopen. Een ding is zeker: leraar ben je in hart en nieren.

[STAP stap=”1″]

Soms wordt de verantwoordelijkheid hen teveel

De gemiddelde juf of meester maakt elke vier minuten, gedurende zes uur lesgeven, 1.500 belangrijke beslissingen voor de klas. Dat zijn er nogal wat. Niet zo gek dus, dat zijn of haar geduld soms ver te zoeken is. En nee, daar kunnen ze niks te doen.

[STAP stap=”2″]

Ze hebben meerdere gezichten

Voor hun werk zijn ze de hele dag omringd door kinderen, dus ze functioneren altijd op de hoogste stand. En dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Leraren kunnen daarom niet wachten om ‘s avonds op de bank te ploffen en in het geheim een lekker potje te schelden op de lange dag.

[STAP stap=”3″]

Ze vinden het moeilijk om werk niet mee naar huis te nemen

Een juf of meester ben je in hart en nieren, dus vinden ze het nogal moeilijk om hun lerarenpet in de klas te laten. Thuis kunnen juffen en meesters ook behoorlijk streng zijn. Tot grote ergernis van hun eigen gezin. Zolang ze daar hun vinger maar niet hoeven op te steken als ze wat willen zeggen…

LEES OOK: 5 dingen om te doen voordat je kind naar de basisschool gaat

[STAP stap=”4″]

Ze sjouwen kilo’s papier de hele dag

Vooral de leraren op de middelbare school moeten met kilo’s nakijkwerk van lokaal naar lokaal, de hele dag lang. En dan maar hopen dat je niks hebt laten liggen of kwijt bent geraakt.

[STAP stap=”5″]

Lesgeven houdt niet op na de laatste bel

Voorbereiden kost namelijk ook een heleboel werk, net als het nakijken van die stapels rekentoetsen. Om over de boekwerken van werkstukken nog maar te zwijgen.

[STAP stap=”6″]

Ze spenderen een hoop eigen geld aan hun leerlingen

Als juffen of meesters winkelen, denken ze altijd aan hun klas. Die zakdoeken en nieuwe pennen zijn nu eenmaal nodig, en als de school ze niet willen betalen dan doen de meeste leraren dat gewoon zelf.

[STAP stap=”7″]

Aan hun handen zit permanent stift en krijt

Wassen werkt niet meer. En nee, het maakt ze helemaal niks uit!

Een gewaarschuwd mens… 15 dingen die je nóóit tegen de juf van je kind moet zeggen

Reageer op artikel:
7 dingen die je moet accepteren als je getrouwd bent met een leraar of lerares
Sluiten