Redactie
Redactie Kids 18 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

7 dingen van je kind waar je spijt van krijgt als je ze niet bewaart

Knutselwerkjes, foto’s, (oude)schriften en versleten knuffels: de kinderen brengen eindeloos veel spullen het huis in en Marie Kondo zou er schande van spreken. Maar: wat bewaar je en wat gooi je weg?

Zo gooide mijn moeder ooit een knutselwerkje weg. Een papieren doosje, met handjes van papier op de bodem en een parel in het midden. Een parel! Ontroostbaar stond ik hikkend naast de grijze bak. Eenmaal gevonden door mijn vader was het volledig gekreukeld en doordrenkt door gebruikte koffiepads. Gelukkig was de parel er nog en heb ik samen met mijn vader een nieuw doosje van karton geknutseld. Die fout maakte mijn moeder nooit meer.

En deze waarschuwing gaat evenmin op voor deze zeven dingen:

Schoolfoto’s

Die duckface selfies kunnen echt niet op tegen de good old schoolfoto’s. Compleet met oneffenheden, brillen en beugels. En alle klasgenoten die je moeiteloos allemaal nog kunt opnoemen.

Bron: Today

De favoriete versleten knuffel van je kind

Zelf had ik een turquoise knuffeldoekje waar ik zo’n geel velours scrunchie (haarfrutsel) omheen had zitten. Onafscheidelijk waren we. En het doekje werd het lot van de parel bespaard en heb ik nu nog steeds, gelukkig.

Melktandje

Die weer netjes terug in het doosje belanden nadat de ‘tandenfee’ een euro onder het kussen heeft gelegd. Vergelijkbare items: eerste plukje haar, voetafdrukje.

Video’s

Van alle blunders die je kind maakt (en later misschien nog steeds). Leuk om op een regenachtige zondagmiddag terug te kijken als je kinderen groot zijn. Wedden dat jullie van de bank rollen van het lachen! Werk je computer dus regelmatig bij en geef ze een plek op harde schijven of brand er een dvd van die je extra bewaart.

Bron: Giphy

Schriften en schoolboeken

NOOIT weggooien. Verkopen kan wel, dan heeft de volgende generatie er wellicht nog iets aan.

Rapporten

Hoe kan je kind anders geld ophalen bij opa en oma? En dit is het ultieme bewijs dat hij echt wel wist wat de hoofdstad van Suriname is en door welke landen de Donau loopt. Glansrijk geslaagd dus.

Strafwerk

Omdat het goede en vaak hilarische verhalen oplevert, die jouw boef later kan vertellen aan zijn eigen kinderen.

Ben jij meer een hoarder of gooi je (stiekem) veel weg? Laat het hier weten!

Geweldig! Een discussie tussen vader en kind over het opruimen van je kamer!>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 dingen van je kind waar je spijt van krijgt als je ze niet bewaart
Sluiten