Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 14 oktober 2014

7 dodelijke termen die vrouwen gebruiken

Als het ons even te veel wordt. Als we er genoeg van hebben. Als we moe zijn. Als de man bloed irritant is. Als het zo’n maand is, of zo’n dag. Eigenlijk best vaak dus…

Natuurlijk hebben we wel zin in een goed gesprek, een pittige discussie maar nu even niet! En dan krijg je deze termen van ons te horen. Berg je:

1. Prima

Einde gesprek, geen speld meer tussen te krijgen. We hebben gelijk en vanaf nu kun je gewoon maar beter je mond stijf dicht houden.

2. ‘t Is goed

Oh née, wat heb je gedaan? Legt ze de klemtoon op de g van goed en een harde d aan het eind, dan weet je dat ze nu aan het bedenken is hoe je het op zeer korte termijn gaat goedmaken. Met bloemen op zijn minst, liever iets dat glimt of iets met een kek logo. Een appeltje of twee van die C’s die tegen elkaar aan staan…

3. Doe maar

Eerlijk? Dit is geen uitnodiging, maar een uitdaging en shhht, stiekem raden we je aan om het niet te doen…

4. Als jij ‘t zegt

Aj, de moeder aller dooddoeners. Met andere woorden, krijg het heen en weer. Gewoon laten gaan, ze trekt wel weer bij.

5. Niets

Alles, lees alles, maar ik ga het je niet vertellen. Misschien over een uur of een paar uur, maar we willen jou eerst even laten zweten. Peentjes.

6. Tsja…

Een licht vorm van minachting gaat hiervan uit. Of het terecht is valt volkomen te betwisten. Begrijp me niet verkeerd, alles hierboven is voor meerder uitleg vatbaar, maar op dit moment voelen we even geen respect voor degene tegenover ons. Want om een tsja uit te lokken pak je ons bij de onverschillige lurven en dan kan het zomaar zijn dat je een rode sok bij de witte was hebt gestopt. Of je baard hebt geschoren met ons mesje… Tsja.

7. WOW!

Wow! Denk nu niet dat we onder de indruk zijn of een vet compliment geven. We zijn vooral verbaasd dat iemand zoiets stoms heeft kunnen doen.

Voorkom deze reacties en lees eens: Mannen, dit zijn echte dooddoeners, geloof ons, over wat je als man beter anders kunt zeggen.

Reageer op artikel:
7 dodelijke termen die vrouwen gebruiken
Sluiten