7 easy haar hacks voor een killer kapsel deze zomer

‘s Ochtends willen we zo snel mogelijk klaar zijn, maar wel met een killer kapsel de deur uit graag. Tijd staat niet aan onze kant helaas, dus kunnen we wel wat haar hacks gebruiken voor een mooie coupe.

We gebruiken hacks overal voor. In de keuken, voor je kleding en zelfs voor je buggy. Maar haar hacks hadden we nog niet gepresenteerd. Raar, want goed haar is een goed leven.

1. Krul je haar binnen tien minuten

Leuk hoor, die mooie krullen, maar echt tijd hebben we daar niet voor. Of toch wel? Met deze truc zitten ze er binnen tien minuten in. Maak eerst een staart midden op je hoofd, en laat je haar over je gezicht vallen. Krul daarna het haar van je gezicht weg met een krultang. Maak als laatste het elastiekje los, zodat je volle bos haar perfect op je schouders valt.

2. Gebruik een tandenborstel tegen statisch haar

Heb je net een strakke staart of knot in je haar gefabriceerd, komen er ineens overal irritante babyhaartjes tevoorschijn. Een tandenborstel gebruiken om ze plat te kammen is hier de uitkomst. Spray eerst een beetje haarlak of wax op de borstel en strijk zachtjes over de haartjes heen die dan als sneeuw voor de zon verdwijnen zonder je coupe in de war te brengen.

3. Clip je (iets te lange pony) naar achteren

Leuk, zo’n pony, maar het is bloedirritant dat je hem om de zoveel weken moet (laten) bijknippen. Valt hij net over je wenkbrauwen heen, maar heb je geen tijd om hem kort te wieken, gebruik dan schuifspeldjes om ‘m op een fashionable manier opzij of naar achteren te clippen. Tip: als je dit een beetje losjes doet creëer je optisch meer volume in je kapsel.

LEES OOK: 10 geniale paaskapsels voor bij je dochter

4. Skip de shampoo

Het klinkt misschien een beetje nasty, maar hoe minder je je haar met shampoo wast, hoe gezonder het wordt. Door de zeep in shampoos tast je de natuurlijke olielaag op je hoofd aan, die ervoor zorgt dat je haar verzorgd blijft. Een of twee keer per week wassen met shampoo is meer dan voldoende. En ja, door die ietwat vette coupe in het begin moet je even heen.

5. Gebruik een ronde borstel

Met wat voor soort borstel je je haar kamt heeft wel degelijk invloed op de verzorging ervan. Borstels met harde ‘tanden’ zijn minder verzorgend voor je haar dan borstels met veel zachte ‘tanden’ of haren. Ronde borstels met veel zachte haren borstelen namelijk de natuurlijke oliën van je lichaam van boven tot onder door je haar heen. Wat weer glanzende lokken met zich meebrengt.

6. Gebruik je droogshampoo ‘s nachts

Je bent gewend dat je je droogshampoo overdag in je haar spuit, maar je hebt er meer aan als je dat doet voordat je naar bed gaat. Op die manier trekt het ‘s nachts in, en heb je door de structuur van het goedje ‘s ochtends meer volume dan ooit tevoren.

7. Slaap met een vlecht

Als je je haar los laat hangen terwijl je slaapt raakt het eerder beschadigd en vet. Knoop het liever in een vlecht, zodat je langer kunt wachten met het wassen van je haar én zo word je ook nog eens met een beachy golfje in je haar wakker.

9 x één minuut-kapsels waar je de show mee steelt

Bron hoofdbeeld: Jess Ann Kirby

RD

Reageer op artikel:
7 easy haar hacks voor een killer kapsel deze zomer
Sluiten