Redactie
Redactie Relatie 3 dec 2015

7 fantastische dates om voor kerst te vragen

Waarschijnlijk heeft je partner het al tussen neus en lippen gevraagd: ‘Lief, wat wil jíj voor de feestdagen?’. Het liefst zou je om een nacht doorslapen en kinderen die altijd luisteren vragen. Maar hé, vooral dat laatste is wishfull thinking. Wat kun je dan wel vragen met enig besef van realisme?

Heb jij zo’n vermoeden dat jouw partner ook wel wat tips kan gebruiken, schuif dan even dit artikel door met de nummertjes die jij graag zou willen doen. Lezen we mee, mannen?

[STAP stap=”1″]

Wegzwijmelen bij Spectre

Mocht je de afgelopen maanden onder een steen hebben gelegen: de nieuwe Bond-film! Ondergetekende zag hem vorige week en moet zeggen: hij is leuk voor hem en haar. Alleen al dankzij de altijd charmante Daniel Craig (voor jou) en de altijd prachtige Française Léa Seydoux (voor hem).
>Hier koop je je kaartjes >

[STAP stap=”2″]

Feel the heat with somebody bij The Bodyguard

Haakt je man bij het woord ‘musical’ gelijk af? De gelijknamige film (met Kevin Costner en Whitney Houston) heeft hij toch ook ooit gezien? Nou, dan. Wij gaan gráág naar het Utrechtse Beatrix Theater voor deze musical met Romy Monteiro en Mark van Eeuwen.
Mannen, hier haal je de kaartjes >

[STAP stap=”3″]

Bootje varen tijdens het Amsterdam Light Festival

(Inter)nationale lichtkunstenaars kleden ieder jaar de stad aan met de mooiste kunstwerken. Startpunt voor de wandeling (gratis) is het Waterlooplein, maar je kunt ook heerlijk romantisch (en warm!) door de grachten, langs alle werken varen met de Lovers Canal Cruises. Zelf hebben we de route al gelopen en we moeten zeggen: dikke, vette aanrader!

[STAP stap=”4″]

Dagje Groningen met David Bowie als compagnon

Is één van jullie Bowie-fan? Dan MOET je naar Groningen! Trouwens ook als je geen fan bent, maar wel zin hebt in een fantastische tentoonstelling. Plak er meteen een dagje (of nachtje zonder kids, uitslapen hell yeah) Groningen aan vast en je scoort punten.
De expo is erg populair, dus we raden aan om vooraf je kaarten te kopen >

[STAP stap=”5″]

Pass it on met Douwe Bob

Pass it on, Hold me (met Anouk), Sweet sunshine, You don’t have to stay… En zo kunnen we nog wel even doorgaan met nummers die we inmiddels mee kunnen zingen. Wat let je?! Douwe toert het hele land rond, en dus is deze beste singer-songwriter vast ook bij jou in de buurt te vinden!
Kijk even hier >

[STAP stap=”6″]

De slappe lach krijgen bij Van der Laan en Woe

Gaan jullie ook altijd stuk om De Kwis? Twee van de cabaretiers, Niels van der Laan en Jeroen Woe, staan de komende maanden weer op de planken. Hun vorige show werd genomineerd voor de Poelifinario, maar volgens NRC Handelsblad is ‘dit programma nog beter’. Voor briljante liedjes en sketches moet je dus hier zijn!
En hier koop je je kaartjes >

[STAP stap=”7″]

Wandel door je eigen lichaam

En toen was je ineens een rood bloedlichaampje en sta jij in je eigen baarmoeder rond te turen. Oké, we zullen het niet onsmakelijker laten klinken dan het is, want de Willem Wever-factor tijdens deze interactieve wandeltour door dit 35m hoge lichaam is hóóg.
En hier koop je je kaartjes>

Het onderzoek

Zo’n 60 procent zegt vaker iets bijzonders te willen ondernemen, maar dat niet te doen. Zo blijkt uit onderzoek van het vorige week geïntroduceerde kaartjes.nl. Van de Nederlandse mannen zegt meer dan een kwart (27 procent) moeite te hebben een activiteit te bedenken voor zijn partner. Moet gezegd: vrouwen zijn ook niet snel tevree (wellicht teveel films gekeken). Doen we het zelf, dan scoren we ook iets beter op dit vlak (21 procent).

Zit jouw favoriete uitje er nog niet tussen? Kijk dan even op kaartjes.nl waar je in één klap zicht hebt op leuke concerten, films, theaterstukken, musea, attracties en nog veel meer activiteiten. Een plek waar je zowel geïnspireerd raakt en goede ideeën opdoet, als makkelijk je toegangskaartjes koopt. Of je nu met je vriendinnen of je gezin op pad gaat.

Reageer op artikel:
7 fantastische dates om voor kerst te vragen
Sluiten