Redactie
Redactie Kids 4 sep 2014

7 forten die je in no-time met je kinderen maakt

Het fenomeen forten bouwen is een grote hit onder opgroeiende kinderen. En wees nou eerlijk, zelf hadden we er toch ook één?

Forten bouwen heeft iets magisch. Het is jouw domein en jij bepaalt de regels. Help je kind, neefje, nichtje of buurjongetje een handje mee door thuis met deze voorbeelden aan de slag te gaan. Succes gegarandeerd!

1. Fort onder de eettafel maken

Maak gebruik van al het textiel dat je in huis hebt (en dat vies mag worden) en tover je eettafel in een mum van tijd om in een vrijstaande vesting.

2. Fort van je bed maken

Creëer met een klamboe en lappen stof een heuse baldakijn voor boven je bed. Maak het af met leuke lichtjes.

3. Fort van je hoepel maken

Bevestig de hoepel aan een tak en gebruik stroken textiel om de ring te bekleden. Maak eventueel een onderkant waar de stof aan wordt bevestigd.

4. Fort van een doos en kerstverlichting maken

Creëer een fort mét sterrenhemel door oude kerstverlichting voorzichtig door één van de zijkanten te steken. Gebruik de bovenkant van de doos als ingang.

5. Fort van kartonnen dozen maken

Gebruik oude kartonnen dozen om een heuse vestingstad te maken. Je kunt gevels van oude gebouwen namaken en vervolgens aan elkaar bevestigen. Vergeet ook niet de toegangspoort!

6. Fort van een laken maken

Met een oude waslijn en een laken heb je al snel een tentvorm gecreëerd. Leuk voor binnen én buiten!

7. Fort van boeken maken

Het vergt de nodige inspanning, maar dan heb je ook wat. Bouw bijvoorbeeld de muren op met kinderboeken en gebruik een laken om erover heen te spannen.

Veel speelplezier!

Reageer op artikel:
7 forten die je in no-time met je kinderen maakt
Sluiten