Eva Dusch
Eva Dusch Body 25 jun 2016

7 gênante dingen waar je gynaecoloog je écht niet op beoordeelt

Een bezoek aan de gynaecoloog kan best spannend zijn. Opeens zit je in een politieverhoor over je aantal bedpartners terwijl je met je vagina vol in het zicht ligt. En het enige wat door je hoofd schiet is wat de arts allemaal van je denkt tijdens het onderzoek. Nou, in ieder geval niet dít.

Het heeft nog meer zin je druk te maken over de Brexit, dan over deze zeven punten.

[STAP stap=”1″]

Je seksuele oriëntatie

Dokters maakt het echt niks uit of je homo-, hetero-, of biseksueel bent. Maar ze willen, nee moeten, het wèl weten om je zo beter te kunnen adviseren.

Bron: Tumblr

[STAP stap=”2″]

Of je een abortus hebt gehad of niet

Voor de meeste vrouwen die dit hebben meegemaakt toch een pijnlijk puntje. Iets wat je liever niet deelt met een vreemde, misschien zelfs niet met je vriendinnen. Maar dit is je gynaecoloog, en daarvoor kan dit waardevolle informatie zijn. Ze willen alleen weten of dit je seksueel of emotioneel beïnvloedt.

[STAP stap=”3″]

Of je tijdens je menstruatie een tampon, maandverband of cup gebruikt

De enige reden waarom ze dit moeten weten is wegens het Toxischeshocksyndroom of de ‘tamponziekte’. Deze ziekte kan onder andere ontstaan door het verkeerd gebruik van een tampon, vooral de gewoonte om sterk absorberende tampons te lang in te houden. Hierdoor kan het vaginaalvocht zich ophopen en in de tampon een broedplaats vormen. De bacterie kan zich zo gemakkelijk vermenigvuldigen. Hierom wordt ook het gebruik van sterk absorberende tampons afgeraden.

[STAP stap=”4″]

Hoeveel schaamhaar je hebt

To shave or not to shave? Een vraag die ons sinds de pubertijd al bezig houdt en ons nog steeds wekelijks of zelfs dagelijks kan teisteren. Maar één ding is zeker: je gynaecoloog kan zich er weinig druk om maken of je nu een full bush, landingsbaan of de boel volledig kaal hebt.

[STAP stap=”5″]

Of je benen wel zijn geschoren en je tenen gelakt

Vooral in de winter kunnen we de boel nog wel eens laten verslonzen. En we voelen ons een ongekapte, ongelakte en vooral onverzorgde vrouw wanneer we daar met onze benen wijd liggen. Verschrikkelijk, die dikke zwarte haren op onze benen (lees: stoppels) en lelijke nagels (lees: eens geen rood maar een naturel nagellak). Laten we je één ding zeggen: je hoeft echt niet als een prinses in de stoel te verschijnen om serieus genomen te worden. Waarschijnlijk zién ze het niet eens.

[STAP stap=”6″]

Je aantal bedpartners

Dit is leuk om op een dronken nacht tegen je vriendinnen te gillen, maar het met een stalen smoel vertellen aan je gynaecoloog is toch een ander verhaal. Om de een of andere reden heb je altijd het gevoel dat je toch beoordeeld wordt. En daarin zijn er maar twee categorieën (in jouw hoofd): óf een Samantha Jones (ontelbaar veel bedpartners) of koningin der pandapunten (Woestijnsituatie! Alarm!). Dus zie je de dokters al lachend jouw seksleven bespreken tijdens hun lunchpauze. Are you serious? Nee, natuurlijk doen ze dit niet! Dit moeten ze alleen weten om te kijken welke behandelingen van toepassing zijn op jou.

[STAP stap=”7″]

Hoe je vagina eruit ziet

Elke vagina ziet er anders uit, er is geen voorbeeldmodel. Echt niet. Dus probeer je nergens aan te meten. En schrik niet wanneer je vagina een iets andere kleur heeft of anders ruikt dan voor de bevalling. Hallo, jouw gynaecoloog weet als geen ander welke veranderingen je lichaam en je VGG hebben moeten doorstaan na het krijgen van een kind. En dat is heel normaal.

Komt dit verhaal je nogal bekend voor? Praat mee op Facebook!

41 gênante momenten die iedereen wel een keer (of twee of drie) meemaakt>

Reageer op artikel:
7 gênante dingen waar je gynaecoloog je écht niet op beoordeelt
Sluiten