Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 20 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

7 gewoonten om over te nemen uit het Aziatische dieet

En van Italië naar Azië! Als je iets wilt leren over gezond eten en leven is het een goed idee om eens te kijken naar de Aziaten. Hoewel er inmiddels net als in het Westen steeds meer fastfood restaurant komen, wordt er van oudsher heel gezond geleefd. Kunnen wij wat van leren dus!

Aziaten weten wel waar ze mee bezig zijn. Een bekend Chinees gezegde is: je verspilt de kwaliteiten van een goede dokter als je niet eerst kijkt naar wat je eet. Our thoughts exactly.

Met deze 7 tips helpen we je een beetje op de Aziatische weg.

1. Geen koude drank tijdens het eten

Het drinken van koude drankjes verstoort je spijsvertering. Beter geen drankjes bij je eten dus. Kruidenthee voordat je gaat eten heeft juist weer een positief effect op je lichaam.

2. Eet/drink vaak bouillon

Met of zonder noodles: bouillon verzadigt, verwarmt en is makkelijk te verteren. En laat bouillon nu ook nog eens helemaal in opkomst zijn! De zusjes Hemsley & Hemsley zijn bouillon-fan en initiatieven als Bouillon Bar poppen up. Het nieuwe superfood!

3. Eet meer groenten dan vlees

Houd hierbij ongeveer de verhouding 3:1 aan. Groenten in de hoofdrol!

4. Kleine bordjes en stokjes

Met kleine bordjes beperk je automatisch je portiegrootte. Door te eten met stokjes eet je langzamer en met meer aandacht. Al was het alleen maar om te zorgen dat niet alles op je schoot belandt.

5. Rijst als bijgerecht

Kies het liefst voor een combinatie van verschillende soorten rijst, en voor de volle korrel. Zilvervlies- of wilde rijst dus, en in kleine porties.

Meer weten over rijst? Dan moet je dit zeker lezen>

6. Geen koemelk

Aziaten gebruiken geen koemelk, en zien het als iets wat je spijsvertering enorm belast. Zit wat in, hoewel dat voor de ene persoon meer geldt dan voor de ander.

7. Veel zeewier

Geroemd. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege alle voedingswaarden en het ontgiftende karakter.

Je eten stomen is ook een heel goed idee, waarom? Dat lees je hier>.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme