Thea Tijssen
Thea Tijssen Lifestyle 3 nov 2016

7 huishoudelijke klusjes die alleen goede huisvrouwen doen. En ik dus niet

Voor sommige schoonmaakklusjes heb je toch helemaal geen tijd? Ik althans niet. En al had ik het wel, ik vertik het om ze te doen. Niet omdat ik daar een schoonmaakster voor heb, want die heb ik niet. Gewoon omdat ik er het nut niet van in zie. Al schijnen deze huishoudelijke klusjes voor heel veel mensen de gewoonste zaak van de wereld te zijn.

Deze huishoudelijke klusjes sla ik dus (meestal) over.

[STAP stap=”1″]

De luxaflex afstoffen

Zo klinkt het nog bijna als een leuk werkje, maar vergis je niet. Je moet ze dus latje voor latje afstoffen. De onder- én bovenkant. Een hell of a job. En in dit geval gaat ‘and someone’s gotta do it‘ niet op. Niemand hoeft dat te doen. Of nou ja, misschien mijn ouders als ze een weekje komen logeren (true story!) en dat is meer dan genoeg (niet dat weekje logeren, maar die ene keer per jaar dat ze voor me afstoffen).

[STAP stap=”2″]

De muren wassen

Ik heb het nog nooit iemand zien doen. Maar serieus, echt niet. En toch schijnen er mensen te zijn die hun muren schoonmaken. Ik heb weleens een poging gedaan nadat mijn kinderen hadden geprobeerd of ze à la Spiderman tegen de muur op omhoog konden lopen (dat lukte niet trouwens, mocht je het je afvragen). Dit was geen succes. Dus laat ik het maar zo. Best een decoratieve wanddecoratie. Mocht je ook interesse hebben, ze komen graag bij je langs – met diverse schoenen – voor een leuk en origineel patroon!

Lees ook: Vader verkleedt zich als Spiderman en verrast doodziek zoontje

[STAP stap=”3″]

De wasmachine reinigen

Ik heb het schoonmaakmiddel om wasmachines te wassen wel in huis, maar ik vind het waterverspilling. Denk je nou echt dat mijn wasmachine vies wordt van eh… wassen? De meeste dingen worden daar juist schoon van. Dus hij ook. Punt.

Ik zal het heus wel een keer opruimen. Als we ooit gaan verhuizen of zo…

[STAP stap=”4″]

Bovenop de koelkast schoonmaken

Kijk jij er weleens? Bovenop je koelkast? Ik dus ook niet. Zou niet weten waarom. Er staan momenteel een gieter, een plant, een fotolijstje en wat glazen vaasjes. Dat is het. Oh ja, en er ligt wat. Stof om precies te zijn. En nog meer stof. Ik zal het heus wel een keer schoonmaken. Als we ooit gaan verhuizen of zo…

[STAP stap=”5″]

De plinten schoonmaken

Plinten? Ja, die decoratieve houten latjes die de muur van de vloer scheiden. Die schijn je dus te moeten schoonmaken omdat mensen er tegenaan schoppen. Of om welke reden ze dan ook vies worden. Maar aangezien ik die dingen amper zie, vind ik het wel best. Weet je bovendien hoeveel meubels ik zou moeten verplaatsen? Wie weet wat daar dan weer onder ligt. En dat moet ik dan ook weer gaan schoonmaken…

Lees ook: 5 schoonmaaktips voor iedereen die lui is

[STAP stap=”6″]

Echt stofzuigen onder het tv-meubel

Met echt stofzuigen bedoel ik in dit geval dat je het complete tv-meubel verplaatst. Haha, ja dat dus. Zie je het voor je? Een complete volksverhuizing alleen maar om wat stof op te zuigen? Mij niet gezien. Er zullen hele volksstammen zijn die het wel doen, maar ik focus me liever op de zijkanten waar ik goed bij kan, dan komt die stoflaag in het midden wel een andere keer (of niet).

De buitenkant van die ramen… die zouden theoretisch gezien ook kunnen worden gewassen

[STAP stap=”7″]

De ramen aan de achterkant van het huis wassen

Wij hebben een glazenwasser die één keer in de twee weken al onze ramen lapt. Ideaal. Zei ik ‘al onze ramen’? Ik bedoelde: al onze ramen aan de voorkant van het huis. Wij wonen in een appartement in Amsterdam, dus dan heb je doorgaans met dit euvel (dat die man niet aan de achterkant kan komen) te maken. De balkondeuren (ook aan de achterkant) doen we regelmatig, de ramen van de kinderkamers ook. Maar de buitenkant van de andere ramen… Ik weet dat ze theoretisch gezien ook kunnen worden gewassen, maar het dóen is dan weer een tweede.

Besteed jij je tijd ook liever aan andere dingen? Of doe jij bovenstaande klusjes wel regelmatig? Deel het op Famme’s Facebook.

Heb jij dankzij dit artikel wél zin gekregen om schoon te maken? Lees dan hier waarom zuiveringszout écht je grootste vriend is in het huishouden.

eslamoda.com

Reageer op artikel:
7 huishoudelijke klusjes die alleen goede huisvrouwen doen. En ik dus niet
Sluiten