7 ideeën voor een geslaagd low budget kinderfeestje

Is junior jarig, dan moet er natuurlijk een partijtje gegeven worden. En een geslaagd low budget kinderfeestje hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met een klein budget en een flinke dosis creativiteit zorg jij ervoor dat het een onvergetelijk verjaardagsfeest wordt.

7 tips voor een low budget kinderfeestje

1. Thuisbioscoop

Een tripje naar de bioscoop kan flink in de kosten oplopen met een grote groep kinderen. Veel leuker en goedkoper is het om een thuisbioscoop te maken. Kies een leuke film uit, doe de gordijnen dicht en leg zitzakken en kussens op de grond. Met frisdrank en een enorme hoeveelheid popcorn is het bioscoopfeestje is compleet.

2. Organiseer een fotoshoot

In het bezit van een mooie camera? Dan is het leuk om een fotoshoot te organiseren. Is het een meisjesfeest dan kun je de fotomodellen eerst nog mooi opmaken en hun haren doen. Ga als het lekker weer is naar een mooie plek (de heide of een bos bijvoorbeeld), of maak thuis een heuse fotostudio voor een witte muur. Maak foto’s van de hele groep, portretfoto’s of spontane foto’s waar de kinderen lekker aan het spelen of ravotten zijn. Tip: ballonnen en confetti maken een foto éxtra leuk! Niet vergeten om het resultaat naar de ouders te mailen natuurlijk of print wat foto’s en geef ze mee in een lijstje.

LEES OOK: 10 vrolijke spelletjes die ballonnen nóg leuker maken

3. Maak een echte videoclip

Nog net een stapje verder is het maken van een videoclip. Zet een make-uptafel klaar waar zowel meiden als jongens zich klaar kunnen maken. Pak verkleedkleren, boa’s, ballonnen en gekke attributen uit de kast. Kies een leuk nummer uit dat alle kinderen kennen, verdeel de tekst en filmen maar! Het in elkaar zetten van de video zal wat tijd kosten, maar hoe leuk is het om die video naar de andere ouders te mailen.

4. Low budget kinderfeestje: een pyjamaparty

Voor iets oudere kinderen is het fantastisch om een slaapfeestje te organiseren. Matrassen in de woonkamer, pyjama’s aan, frietjes in de frituurpan en de hele avond keten. Ga d’r maar niet van uit dat ze gaan slapen, want daar is zo’n pyjamafeest natuurlijk niet voor. Kussengevecht!

5. Speurtocht

Iets wat kinderen ook altijd leuk vinden, is een spannende speurtocht. Doe deze speurtocht net wanneer het gaat schemeren, dat maakt het extra spannend. Het vergt een beetje voorbereiding, maar het blijft favoriet bij de wat jongere jarigen. Aan het eind vinden de kinderen natuurlijk een coole schat.

LEES OOK: 9 onmisbare regels voor het organiseren van een stressloos kinderfeestje

6. Organiseer de Olympische Spelen

Zoek een groot grasveld en laat de kinderen het tegen elkaar opnemen met allerlei spelletjes. Hinkelen, estafette, een balspel en spijkerpoepen: je kunt van alles verzinnen. Houd de scores goed bij. Na de finake krijgt natuurlijk iedereen een prijs.

LEES OOK: 10 vrolijke spelletjes die ballonnen nóg leuker maken (en het kinderfeestje ook)

7. Themafeestje

Piraten en prinsessen is misschien iets afgezaagd, maar wat dacht je van een Superhelden-feest? Of misschien een feest met katten-thema? Echt alles kan een thema zijn voor een feestje. Zoek versiering, eten en activiteiten die bij het thema passen, en je hebt een regelrechte hit te pakken. Verkleed komen binnen het thema is natuurlijk een must.

Viert je kind zijn of haar verjaardag in de lente? 6x vrolijke en unieke lentethema’s voor een kinderfeestje

Reageer op artikel:
7 ideeën voor een geslaagd low budget kinderfeestje
Sluiten