Meisje (7) met kanker doet emotionele oproep aan de wereld: ‘Willen jullie één ding voor mij doen?’

De 7-jarige Ava Bright Lee kreeg twee jaar geleden te horen dat ze leukemie heeft. Het kleine meisje heeft sinds die tijd chemotherapie, bestraling en een beenmergtransplantatie ondergaan. Ze maakte een filmpje en vraagt de wereld één ding: voor haar te bidden.

Na heftige behandelingen begon Ava de lange revalidatieperiode. Tot ze eind vorig jaar verschillende tumoren in haar lichaam ontdekten, als gevolg van de teruggekeerde leukemie. Doktoren gaven haar nog maximaal een jaar te leven: afschuwelijk nieuws voor haar en haar ouders.

PET-scan

Nu, een jaar later, leeft Ava nog steeds en zal ze binnenkort een PET-scan ondergaan om te kijken of ze in aanmerking komt voor een stamceltransplantatie. Een behandeling die haar leven alsnog mogelijk zou kunnen redden. Daarom roept ze in een filmpje iedereen op om voor haar te bidden.

LEES OOK: Lief! Verpleegster maakt Disney-prinsessenpruiken voor kankerpatiëntjes

Oproep

Ava’s moeder besloot het verhaal van haar dochter te beschrijven, zodat het onder de aandacht zou komen en mensen voor haar zouden bidden. Toen ze dat voorstelde wilde Ava graag zelf een oproep doen:

Ava’s moeder schrijft dat aan het eind van het filmpje haar telefoon uitviel, omdat de batterij leeg was. Volgens haar wil Ava alvast iedereen bedanken die aan haar denkt en voor haar heeft gebeden.

Heftig, maar heel mooi: Kankerpatiëntje zingt ‘fight song’ met zijn idool >

Facebook

Reageer op artikel:
Meisje (7) met kanker doet emotionele oproep aan de wereld: ‘Willen jullie één ding voor mij doen?’
Sluiten