Eva Dusch
Eva Dusch Mind augustus 30, 2015

7-jarigen geven de beste levenslessen aan je kind

Levenslessen, we krijgen ze genoeg. Meer dan ons lief is. Tricky is dat we er vaak pas laat achterkomen en onszelf dan voor het hoofd slaan. Of de ‘had ik maar’ komt boven tafel. Maar het is nooit te vroeg of te laat om te leren, zo bewijzen niet alleen volwassenen in deze video, maar ook deze 7-jarigen. En dat levert fantastische antwoorden op.

In de video van de Canadase CBC Radio komen verschillende generaties, van jong tot oud (93!), aan het woord. Allen krijgen zij de vraag voorgeschoteld: hoe word je mooi oud? En de meest ontroerende en grappige adviezen komen eruit. Zo vertelt de 93-jarige man dat we vooral niet naar anderen moeten luisteren, want eigenlijk weet niemand wat-ie aan het doen is. En volgens een 36-jarige moeten we ons vooral ook niet druk maken om wat anderen van ons vinden of denken, want ze denken helemaal niet aan ons.

Van kinderen voor kinderen

Maar kan een 7-jarige ook dit soort grote vragen beantwoorden? Reken maar! En het levert fantastische antwoorden op. ‘Lieve 7-jarige, het maakt niet uit wat iedereen zegt, maar blijf gek. Groetjes, een 7-jarige’. Of wat dacht je van deze 8-jarige dondersteen, die oproept om de zwakte van je oppas te achterhalen en ze hier op te pakken.

Bekijk hier de video:

Heb jij ook een goed advies voor je medegenoten? Praat erover mee op Facebook!

We kunnen nog veel meer leren van onze kinderen. Vooral op vakantie>

Reageer op artikel:
7-jarigen geven de beste levenslessen aan je kind
Sluiten