Iris Kodde
Iris Kodde Kids 1 jan 2016

7 kinder-dingen die jij inmiddels leuker vindt dan je kind zelf

‘Mam, zullen we samen tekenen?’ ‘Mam, wil je helpen met dit LEGO-kasteel bouwen?’ Ondertussen ken jij al het speelgoed van je kind net zo goed als je kind zelf. En soms speel je wel even mee. Of altijd. Of nog iets vaker.

Hoe vaker je meehelpt met kleien, hoe groter de uitdaging vervolgens is om iets mooiers te maken dan de vorige keer. Hetzelfde geldt voor tekenen en daarnaast is de Wii toch ook best wel geinig. Zo langzamerhand begin je het speelgoed van je kind leuker te vinden dan hijzelf… En als je er zo over nadenkt, het was toch best gênant toen de buurman gisteren binnen kwam en jij nog JustDance aan het spelen was terwijl je kind in geen velden of wegen te bekennen was.

Wij hebben de ergste jij-vindt-ze-leuker-dan-je-kind-activiteiten even op een rijtje gezet.

[STAP stap=”1″]

Tekenen, kleuren, verven en alles wat erop lijkt

Laatst stond er in dit artikel dat mandala’s teken een goede manier is om te ontspannen. Maar dat wist jij natuurlijk allang, heer-lijk! En de volwassen kleurboeken zijn niet aan te slepen.

[STAP stap=”2″]

Televisieprogramma’s

Ze hebben toch best wel humor bij de BZT-show. Daarnaast is Pingu gewoon te leuk om niet mee te kijken.

[STAP stap=”3″]

LEGO, DUPLO en varianten

Al je creativiteit kun je kwijt in deze blokjes. Stiekem speel je in je hoofd een wedstrijdje met je kind (van 3…) wie het mooiste kasteel kan bouwen. SCORE, weer gewonnen! En: beter veel lego in de hand dan een in je voet, niet?

[STAP stap=”4″]

Wii of andere spelcomputers

Je kwam er al snel achter dat Wii Tennis minstens zo actief is als tennis met een echt racket. Daarnaast kan je ook gewoon even snowboarden als je dat wil, dat is toch super?

[STAP stap=”5″]

De Nederlandse literatuur voor kinderen

Je bent zelf inmiddels nieuwsgieriger naar de afloop van een boek dan je kind zelf. Soms lees je stiekem het boekje uit als je kind al in slaap is gevallen.

[STAP stap=”6″]

Kleien en knutselen

Je merkt dat het gezegde ‘oefening baart kunst’ wel degelijk ergens op slaat. Want, wauw, wat je gisteren toch weer in elkaar had geflanst!

[STAP stap=”7″]

Kinderfeestjes

De lyrics van de liedjes Tsjoe Tsjoe Wa en Theo Theo ken jij van top tot teen. Stiekem staan ze in je geheime afspeellijst.

Is je inspiratie even op? Hier zijn 30 dingen om te knutselen van karton >

Reageer op artikel:
7 kinder-dingen die jij inmiddels leuker vindt dan je kind zelf
Sluiten