Anne Broekman
Anne Broekman Mind 14 jun 2016

7 paranoïde gedachten die ik had toen ik net bevallen was

Natuurlijk had ik het krijgen van een kindje niet onderschat. Ik wist dat er gebroken nachten zouden zijn, net als poepincidenten en echtelijke twisten (‘Ik ben net al opgestaan, nu mag jij wel een keertje!’) Maar dat ik af en toe gewoonweg ramgek zou zijn, was een shock.

Gedachtes bij de bevalling

Mijn meest freaky gedachtenkronkels!

1. Baby snatchers!

Oké, eerlijk gezegd begon de gekkigheid al toen ik hoogzwanger was. Ik had op Marktplaats een kastje had gekocht en ging deze ophalen, toen ik ineens bedacht: ho eens even, wie zijn deze mensen eigenlijk? Straks snijden ze mijn buik open en stelen ze mijn baby! De hysterisch lange lachbui van mijn vriend – gecombineerd met een ferm ‘Doe normaal!’- maakte een eind aan deze waangedachte. En misschien kijk ik toch iets te veel tv.

2. De wisseltruc

Tevreden lag ons apie, net een dag oud, op mijn borst te knorren. Wat was ze mooi! Maar eh, had ze die ooievaarsbeet al? En waren haar haartjes niet iets blonder? IS DIT WEL MIJN KIND?! (Yep, dat was het.)

3. Killer katten

‘Pas op dat de katten niet op het hoofdje van je baby gaan liggen. Dan kan ze stikken. Nou, dag!’ Met die woorden vertrok de kraamhulp, mij in een totale staat van paniek achterlatend. Katten Billy en Butters bekeek ik lange tijd met argusogen. Alsof ze gewiekste sluipmoordenaars waren, wachtend op het juiste moment om mijn meisje te smoren. Wat niet gebeurde, natuurlijk niet, ben je nou helemaal van de pot gerukt? Ja dus.

4. Hoort dit?

Geknetter, geknal en gesis: steeds schrok ik me rot. Had niemand mij even van tevoren kunnen vertellen dat baby’s echt keiharde scheten laten? Want ik was er lange tijd zeker van dat ik een uniek ruftmonster had gebaard, een wereldprimeur! Zo eentje die ze vroeger in het circus zouden zetten, naast de vrouw met de baard. ‘Ladies and gentlemen, behold: the farting baby miracle!

5. Baby snatchers deel 2

Toen ‘El Monkey’ (zoals we haar noemen) een paar weken oud was gingen we op vakantie naar zee. ‘s Nachts moest ik ineens aan Maddie McCann denken, het kindje dat spoorloos uit haar vakantieverblijf verdween. Het zou verdomme toch niet? Ik glipte mijn bed uit om te checken of ons kleintje nog veilig in haar wiegje lag. Dat was uiteraard het geval, maar dat weerhield me niet om de hele week lang dit soort nachtelijke controles uit te voeren. Op de vakantiefoto’s oog ik opvallend bleek en lusteloos, trouwens.

6. Nog eentje?

Of het nou aan die keizersnede lag of niet, maar mijn buik bleef na de bevalling bizar lang dik. Echt lang en echt dik, ik stel me heus niet aan. Ik haalde me van alles in mijn hoofd. Was er misschien een tweelingkindje over het hoofd gezien door de gynaecoloog en was ik met een soort wonderlijke olifantendracht bezig? Vormde zich een goedaardig gezwel in mijn buik, je weet wel, zo’n enge bal met haren, tanden en nagels? Of was ik meteen al in verwachting geraakt van een tweede? Wat feitelijk gezien niet eens kon, want… Enfin, gewoon niet mogelijk. (FIY: het was niets van dit alles, gewoon good old fashioned vet).

7. De oplossing!

Het mag duidelijk zijn, vooral het thema ‘babydieven’ was voor mij nogal een ding, die eerste periode. En op een goede dag dacht ik daar ineens de oplossing voor te hebben: ik zou mijn kind laten chippen! Of zo’n auto/boot/caravan-tracer in haar luier stoppen (een waterdichte variant, natuurlijk). Die is er door het ingrijpen van mijn vriend natuurlijk niet gekomen. En even plots als deze hormonale waanzin opstak, zo plots verdween-ie ook weer. Zo goed als, want een beetje gek mag je als moeder best zijn, vind ik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lauren McBride Blog

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 paranoïde gedachten die ik had toen ik net bevallen was
Sluiten