Wat te doen op een woensdagmiddag? Dit zijn de leukste klimparken in Nederland

Klimparken zijn te gek. Niet alleen voor de kids, want ook wij kunnen er onze lol op.

De leukste klimparken van Nederland

De woensdagmiddag staat weer voor de deur. En dat is een uitgesproken moment om er eens op uit te gaan met de kids. En waar houden kids nou het meest van? Juist, klimmen en klauteren. Daarom hebben wij een lijstje voor je samengesteld met de leukste klimparken van Nederland.

1. Klimpark Twiske

Bij het natuurgebied Twiske bij Amsterdam is sinds kort een nieuw klimpark geopend. Er zijn zeven verschillende parcours die ze allemaal naar verschillende vogels hebben genoemd. Het leuke eraan is dat je die vanuit het klimpark kunt zien, omdat je midden in een natuurgebied zit.

Houd er wel rekening mee dat de kids minimaal 1,35 meter moeten zijn willen ze alleen het parcours door. Vanaf 1,20 meter mogen ze onder begeleiding van ouders naar binnen.

2. Klimbos Zeeuwse Helden

Bij het Klimbos Zeeuwse Helden hebben ze tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en nog veel en veel meer. Er zijn 6 verschillende routes, van 2 tot 10 meter hoog. Het leuke hier is ook dat ze een parcours hebben voor de wat kleinere kids, vanaf 5 jaar en 1,15 meter lang.

3. Klimbos Achterhoek

In de Achterhoek hebben ze acht verschillende routes, waarbij er zelfs een bungee en een vrije val worden aangeboden! Leuk voor de echte dare devils. Voor kids vanaf 1,30 meter zijn er twee speciale routes. De rest is vanaf 1,60 meter. Let ook op dat kinderen tot 12 jaar hier onder begeleiding van een ouder moeten zijn.

4. Snowworld Landgraaf

Wie ooit naar Snowworld is geweest in Landgraaf heeft ongetwijfels staan wegdromen bij het klimpark. Want dat zier er toch geweldig uit! En omdat ze zo hoog op de heuvel zitten, hebben ze er ook een echte rodelbaan gemaakt waar kids al vanaf 3 jaar (onder begeleiding) van af mogen. Voor het klimpark geldt dat kids vanaf 1,20 meter onder begeleiding mogen, vanaf 1,40 meter zonder ouders en vanaf 1,60 meter mag je ook van de ziplines af.

5. Klimpark Biesbosch

Het Klimpark Biesbosch heeft een zipline van 400 meter lang en twaalf meter hoog, waarmee je over het water vliegt. De verschillende parcours liggen op 1, 3, 6 en 10 meter hoogte en maken het dus ook voor de wat kleinere kids erg leuk. Houd er rekening mee dat kids tussen de 1,25 en 1,35 meter alleen onder begeleiding van een volwassene het parcours op mogen.

6. Fun Forest Rotterdam

In het Kralingse Bos vind je het Fun Forest van Rotterdam, waar je kunt klimmen met een prachtig uitzicht over de Kralingse plas. Kids van 1,10 meter mogen al klimmen op de monkey trail. Ga je voor parcours numero acht, dan kun je je klimpartij afronden met een echte vrije val. Iiieeeeh!

7. Klimbos Appelscha

In het Drents-Friese Woud in Appelscha hangt zo’n 300 meter aan touwbanen met zo’n veertig spannende uitdagingen. Het is wel voor de iets grotere kids, want ze moeten minimaal 1,40 meter zijn willen ze hier mogen klimmen.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Wat te doen op een woensdagmiddag? Dit zijn de leukste klimparken in Nederland
Sluiten