Marleen Staal
Marleen Staal Mode 21 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

7 Manieren waarop tweedehands shoppen je leven verrijkt

Tweedehands is très hip. Het imago van ‘stoffig’ en ‘versleten’ van kringlopen en second hand winkels, kan gelijk met je pinpas de prullenbak in. Want tweedehands spullen scoren is niet alleen de trend van het moment, je bespaart er ook een hoop geld mee. Echt, tweedehands winkelen maakt je leven rijk op heel veel manieren.

1. Je bespaart geld

Het is misschien wel de belangrijkste reden om je te verdiepen in tweedehands shoppen. Niet alleen meubels of een tweedehands fietsje, maar ook vintage designerstukken of zelfs een smartphone kun je een stuk goedkoper vinden als je ze tweedehands scoort. Producten die gebruikt zijn, bevatten misschien wat lichte gebruikerssporen, maar zijn vaak nog in prima staat. En dat voor een paar tientjes minder. Waarom zou je meer betalen voor iets waar je misschien over een tijdje weer op bent uitgekeken?

2. Op The Next Closet vind je die ene designer tas 

Zeg je duur, dan zeg je designer. Of het nu tassen of schoenen zijn, als er een logo van een Franse of Italiaanse modemeneer op staat, kun je gegarandeerd flappen neertellen. Behalve als je het in de tweedehands hoek zoekt. Bij The Next Closet bijvoorbeeld, vind je schoenen, tassen en kleding van goede designermerken die je kan kopen én verkopen. En voor een stuk zachtere prijsjes. Je vindt er hele unieke items, wat leuk is, want dan heb je altijd een origineel stuk in handen. Kijk, zo komt die Chanel-tas toch ineens een stuk dichterbij. Enthousiast geworden? Meld je hier gratis aan en ontvang €10 (!) korting.

3. Goed voor het milieu

Tweedehands producten zijn vaak nog mooi genoeg om een tweede leven in te blazen. Denk maar aan babykleertjes. Eén keer knipperen en het past al niet meer. Dan heeft je baby het vaak maar twee of drie keer gedragen. Waarom zou je eigenlijk dan nog nieuwe kleren kopen?

Nieuwe kleding betekent namelijk steeds weer een aanslag op het milieu en de mensen die het moeten maken. Het water in India raakt vervuild door het wassen van jeans, arbeiders krijgen vaak een veel te weinig loon en alle plastic stukjes die in kleding zitten: het is allemaal niet goed voor onze wereld.

Dus doe je het niet voor je portemonnee, shop dan tweedehands voor je karma en geweten. Krijg je gratis een goed gevoel bij je nieuwe (eh, tweedehands) spullen.

4. Je koopt bewuster

Ben je ook altijd geneigd in de sales-rekken alles eruit te trekken en met hopen naar de paskamer te rennen? Ja, why not, alles is zo goedkoop. Dat klopt, maar dat gelukszakje in je hoofd raakt er niet verzadigd van. Uiteindelijk wil je meer en meer.

Bij het tweedehands shoppen ben je vaak bewuster bezig met het keuren van wat je van plan ben te gaan kopen. Ziet het er nog netjes uit, past het goed en wat vind je van de prijs-kwaliteit verhouding? Het gevolg is dat met wát je koopt, je ook echt blij bent. Je hebt er goed over nagedacht. Het is niet zomaar een lukrake koop die verdwijnt naar de krochten van je kast.

Daarbij zul je ook niet zoveel in één keer kopen, simpelweg, omdat er misschien niet veel in jouw maat of naar jouw smaak hangt in de winkel.

5. Tweedehands scoor je overal, ook online

Tweedehands spullen zijn tegenwoordig net zo makkelijk te vinden als iets nieuws. Had je vroeger alleen plekken zoals Marktplaats of de vlooienmarkt op Koninginnedag, tegenwoordig heb je tal van tweedehands winkels waar je terecht kan. Ook online, zoals bij The Next Closet waar je precies kan vinden wat je zoekt. Een zwarte handtas die je ook over je schouder kan dragen? Geen probleem. Op zoek naar een bepaalde kleur jurk voor dat ene kerstfeestje? Met een paar klikken ben je er zo, terwijl je gewoon op de bank ligt. Hoef je dus ook niet meer op zoek te gaan naar verborgen tweedehands winkels in afgelegen straatjes. Je shopt tweedehands kleding gewoon online.

6. Unieke spullen

In tweedehands winkels, kringloopwinkels of antiekzaken vind je spullen waarvan er maar eentje is. Jouw vondst is dus helemaal uniek. Misschien zijn er ooit in een ver verleden wel meer van gemaakt, grote kans dat je dat tasje in precies de juiste kleur rood niet zo snel in gewone winkels tegenkomt.  Plust, je spullen krijgen een verhaal. “Deze armband? Die vond ik een piepklein winkeltje ergens in Delft toen we er toevallig langsliepen. Kostte nog geen tientje!” Altijd wel leuk.

7. De kick van het shoppen

Loop je tijdens een gewone shopmiddag in de winkelstraat als Rupsje Nooitgenoeg alle rekken leeg te halen. Tijdens een tweedehands jacht is het echt zoeken naar pareltjes. Des te blijer ben je als je precies vindt waar je naar op zoek was. Soms ga je misschien teleurgesteld naar huis, maar een andere keer kan het raak zijn. En dat moment is nog veel lekkerder dan elke keer diezelfde kick na een gewone shopsessie.

In samenwerking met The Next Closet

Reageer op artikel:
7 Manieren waarop tweedehands shoppen je leven verrijkt
Sluiten