7 meisjesvaders vertellen: dit is het beste aan het hebben van dochters

De vader-dochterband kan ijzersterk zijn, en dat begint al vroeg. Er is niks mooiers dan een trotse vader te horen vertellen over zijn meisjes.

Huffington Post vroeg vaders wat het beste is aan het hebben van dochters. Wij hebben de leukste reacties voor je verzameld:

[STAP stap=”1″]

‘Het is geweldig hoeveel je van ze kunt leren.’

Mike, vader van twee dochters (4 en 6 jaar oud): ‘Ik vind het geweldig om naar hun verhalen te luisteren en te horen hoe ze bijvoorbeeld over de toekomst denken. Dan vertellen ze me bijvoorbeeld hoe ze samen een raket gaan bouwen om daarmee naar hun huis in de ruimte te vliegen. Daar willen ze graag wonen. Maar ze vertellen bijvoorbeeld ook aan iedereen dat het prima is dat meisjes blauw mooi vinden en dat jongens roze ook een mooie kleur kunnen vinden. We houden er ook van om de bordjes ‘jongens’ en ‘meisjes’ te verwisselen bij de speelgoedwinkel, omdat we vinden dat al het speelgoed voor iedereen kan zijn.’

[STAP stap=”2″]

‘Kleine meisjes kunnen net zo vies, grof en stout zijn als jongetjes’

Timothy, vader van twee dochters (6 en 20 jaar oud): ‘Door mijn dochters heb ik geleerd het leven niet altijd even serieus te nemen. Door hen word ik soms een beetje een softie. Mijn dochters hebben me geleerd om vertrouwen te hebben in mensen. Ze hebben me geleerd aardig te zijn, ook op de momenten waarop ik daar helemaal geen zin in heb. Ze hebben me geleerd dat knuffels voor het slapen gaan essentieel zijn voor een goede nachtrust. Koekjes helpen daar trouwens ook goed bij. Ze hebben me geleerd dat ik in staat ben om dingen te doen waarvan ik van tevoren dacht ze niet te kunnen. Ze hebben me geleerd om een betere vader en partner te zijn.’

[STAP stap=”3″]

‘Dansen op muziek van Taylor Swift’

Spencer, vader van twee dochters (4 en 6 jaar oud): ‘Het beste aan het hebben van dochters is dat er geen grenzen zijn. Willen ze een theefeestje? Prima. Een potje worstelen? Leuk. Dansen op de nieuwe nummers van Taylor Swift? Ik doe mee. Ik denk niet dat vaders van zoons diezelfde vrijheid ervaren. Heerlijk!

LEES OOK: Hilarisch! Vader van vier meiden twittert de gesprekken met zijn dochters

[STAP stap=”4″]

‘De kans om twee sterke, onafhankelijke, slimme, nieuwsgierige en creatieve vrouwen in de wereld te zetten’

Jeff, vader van twee dochters (9 en 12 jaar oud): ‘Jeetje, waar moet ik beginnen? Het mooiste aan het hebben van dochters is dat het mijn taak is om ze goed af te leveren aan de wereld. Twee sterke, onafhankelijke, slimme, nieuwsgierige, zelfverzekerde vrouwen. Vader van twee meiden zijn heeft het beste in mezelf naar boven gehaald. Ze hebben me een betere vent gemaakt. Ze hebben mijn ogen geopend, vooral als het gaat om ongelijkheid in de wereld.’

[STAP stap=”5″]

‘Heel veel knuffels’

Jeff, vader van twee dochters (8 en 11 jaar oud): ‘Rond etenstijd ligt de eettafel standaard bezaaid met onafgemaakte knutselwerkjes en andere creatieve projecten. Maar ik krijg ook veel knuffels van ze. Héél veel knuffels.’

[STAP stap=”6″]

‘Mijn dochters hebben me geleerd dat er niks mis is met gevoeligheid’

Stephen, vader van drie dochters (3 maanden, 4 en 6 jaar oud): ‘Ik ben nooit echt een man-man geweest, of wat dat ook mag betekenen, maar mijn drie dochters zijn de meest zorgzame wezens op aarde en ik heb dan ook geleerd dat die eigenschap heel belangrijk is. Ze hebben me helemaal om hun ieniemienievingertjes gewonden, ik hou van elke minuut met hen.’

[STAP stap=”7″]

‘Ze houdt van wetenschap en van roze’

Devon, vader van een dochter van 4: ‘Mijn dochter is geweldig. Ze houdt van jurken, maar klimt ook graag op van alles en nogwat. Ze is niet bang om vies te worden. Ze houdt van wetenschap maar ook van roze. Van mij mag ze alles doen waar ze van houdt, en wil haar helpen als ze denkt dat ze iets niet kan.’

De vader-dochterband is onbreekbaar. Deze illustraties laten dat perfect zien >

Huffington Post

Reageer op artikel:
7 meisjesvaders vertellen: dit is het beste aan het hebben van dochters
Sluiten