Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 4 jul 2016

7 momenten waarop hooggevoelig zijn best wel onhandig is

Je bent hooggevoelig? Dan word jij bijvoorbeeld meer geraakt door mooie kunst of muziek, ben je erg opmerkzaam, en kun je je goed inleven in hoe anderen zich voelen. Fijn man! Maar soms zijn er van die momenten…

1. Boe! AAAAAAARGH!

Je schrikt nogal snel. Als jij in concentratie verzonken bent, kan je bijna door het plafond gaan als iemand je stoort. Ook al is dat met iets heel zachts, zoals een tikje op je schouder of ‘boe’ gefluisterd in je oor.

2. Het labeltje in je bloes…

Het is bijna ondragelijk, zo’n labeltje dat je telkens een beetje kietelt.

3. Drukke dag? Even helemaal niets

Na een drukke dag kun je overprikkeld zijn en even hélemaal klaar zijn met alles. Het lijkt wel alsof je lichaam alle input niet meer uit kan zetten en het maar blijft razen.

4. Een dikke vette party? Neuh…

Krijg je een uitnodiging voor een vette party? Waarschijnlijk ben je niet per se laaiend enthousiast. Je bent vaak liever alleen dan in grote groepen. Je bent dan ook niet echt een type voor houseparty’s, grote markten of kermissen.

5. Is hier ruzie?

Je komt een kamer binnen en weet meteen: oh, hier hebben twee mensen ruzie gehad. Ook al lijkt niets daar verder op te wijzen. Kan best ongemakkelijk zijn.

6. O jee, houd die grens in de gaten

Omdat je je snel verantwoordelijk voelt voor andere mensen en voor situaties, moet je soms oppassen dat je je eigen grenzen niet over gaat. Het is nog best moeilijk die in de gaten te houden.

7. Game of Thrones? No thanks…

Een serie als Game of Thrones is niet aan jou besteed. Je voelt bijna fysiek mee met de onthoofdingen, verkrachtingen en alle andere gruwelen. Ook al zijn ze nep, je kunt er echt goed ziek van zijn. Dus als je partner het wil kijken, ga jij even ergens anders zitten..

Ben jij hooggevoelig, of herken je het bij je kind? Of vind je hooggevoeligheid maar onzin? Praat erover mee op Facebook!

Ben jij gevoelig? Je kunt er niets aan doen, lees maar! >

Reageer op artikel:
7 momenten waarop hooggevoelig zijn best wel onhandig is
Sluiten