Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 17 nov 2016

7 originele doe-cadeaus voor je kind (veel leuker dan speelgoed!)

Puilt jullie huis zo ongeveer uit van al het speelgoed? Geef je kind eens een ‘doe-cadeau’. Het is niet alleen een stuk origineler, maar je creëert er ook nog eens herinneringen mee. En het maakt niet zo’n troep. Echt, van deze leuke ‘doe-cadeaus’ wordt iedereen blij.

1. Een jaarabonnement op de dierentuin

Skip losse cadeaus en koop in plaats daarvan een jaarabonnement op de dichtstbijzijnde dierentuin (of pretpark, als jullie dat leuker vinden) voor jou en de kinderen. Best duur, maar uiteindelijk geef je waarschijnlijk hetzelfde uit aan allemaal losse cadeautjes en het geld heb je er meestal al na twee bezoekjes uit. De meeste dierentuinen en pretparkenparken zijn zelfs in de winter open, dus dat betekent het hele jaar door plezier.

Samen een uitstapje maken

2. Harry Potter expositie

Oké, een bezoekje aan de Harry Potter Studio’s in Londen is misschien een beetje duur, maar je kunt het dichter bij huis zoeken. Vanaf februari kun je de Harry Potter expositie in Utrecht gaan bekijken. Neem samen een kijkje in deze magische wereld. Succes gegarandeerd!

LEES OOK: Pottopoly is monopoly voor Harry Potter fans en we moeten dit hebben

3. Les in iets nieuws

Gitaarlessen, drumlessen, pianolessen of (als ze wat ouder zijn) scooter- of autorijlessen: kinderen vinden het heerlijk om iets nieuws onder de knie te krijgen. Als je het een beetje saai vindt om een cadeaubon te geven, maak er dan iets speciaals van. Koop een paar spitzen als je je dochtertje balletlessen cadeau geeft, of verras je zoon met een gitaar vanwege de gitaarlessen.

4. Koop een (seizoens)kaart voor sportwedstrijden

Is je zoon fan van de voetbalclub bij jullie in de buurt? Er zal een grote grijs op zijn gezicht verschijnen als hij een keer live bij een wedstrijd mag zijn, of misschien zelfs een seizoenskaart krijgt, zodat hij vanaf nu met papa mee mag. Twee vliegen in één klap: de mannen de deur uit, tijd voor een vrouwenavondje.

LEES OOK: Je weet dat je een echte voetbalmoeder bent…

5. Concertkaartjes

Is de favoriete artiest van je kind binnenkort in de buurt? Koop kaartjes voor je kind, z’n beste vriend of vriendinnetje en voor jezelf natuurlijk. Ze zullen het fantastisch vinden om eindelijk oog in oog met hun idool te staan, of dat nou K3 of Justin Bieber is.

6. Laat gaatjes schieten

Leuk voor kleine meiden die zo graag gaatjes in hun oren willen: geef twee oorbellen cadeau. Of ze begrijpen de hint meteen, of je zegt erbij dat ze ook gaatjes mag laten schieten. Een cadeau waar ze haar hele leven lang aan terug zal denken.

7. Ga karten

Er zijn genoeg kartbanen in Nederland, dus laat het innerlijke racemonster in je kinderen los en ga vol gas op de kartbaan. Natuurlijk raden we dit wel aan voor de iets oudere kinderen. Gegarandeerd een leuke middag!

Wat wil je dat de kinderen diet jaar vooral níet van de Sint krijgen? Wij hebben zo ons ‘verlang’lijstje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 originele doe-cadeaus voor je kind (veel leuker dan speelgoed!)
Sluiten