Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 13 jul 2014

7 redenen dat de Loom rage nog lang niet over is

Loom verovert, vervoert en verbroedert kinderen over de hele wereld. En niet alleen kinderen. En elke rage gaat natuurlijk een keer over. Hoewel? Famme ontdekte x redenen dat de Loom rage nog wel even doorgaat.

Ik had ‘m even gemist. Wat? De Loom rage. Het lijkt erop dat het alleen in Zuid Afrika nog niet doorgedrongen is. Maar toen wij onlangs drie weken in Nederland waren drong het tot me door dat de berichten in de media, op mijn Facebook niet overdreven waren. Ie-de-reen is aan de Loom. Ik denk dat ik ze maar ga importeren hier…

Pinterest

1. Elk event is reden voor een nieuwe impuls

Zelfs een WK biedt de nodige inspiratie zo bleek uit diverse berichten in de media, dat er een rage ontstond na de gewonnen wedstrijd NL – Spanje en ineens om alle polsen van kinderen en hun ouders rood/wit/blauwe en oranje exemplaren verschenen.

Pinterest

2. Na armbandjes is er genoeg nieuws te verzinnen

Dacht ik dat het bij armbandjes en wat extra frutsels erop wel zou blijven. Nee hoor, je kunt er van alles mee maken. Als je op Pinterest alleen al Loom Animal intoetst krijg je honderden hits, filmpjes en tutorials hoe je de gekste, liefste, grappigste Loom beestjes kunt maken.

EBay

3. Als je er grof mee kunt verdienen

Op het moment dat je op EBay een best wel lelijk Loom jurkje plaatst en biedingen opgevoerd worden tot 194.00 euro dan heb je goud in handen, toch?

4. Ongelukken de rage niet verminderen

Een jongetje verloor bijna twee vingers nadat hij in slaap was gevallen tijdens het loomen. Zijn mama kon nog net op tijd de elastiekjes verwijderen, voordat het te laat was. In de Uk raakte een 7-jarig jongetje blind nadat hij een elastiekje in zijn oog kreeg. Britse artsen waarschuwen nu voor het spel.

5. Oma aan het loomen slaat

Niet alleen kinderen, maar ook volwassen en oma’s slaan massaal aan het loomen. De ‘Granny Square’-techniek behoort zelfs tot de populairste meer ingewikkelde vormen en het is natuurlijk ook vrij logisch dat de normaal breiende en hakende oma’s met groot plezier loombandjes voor hun kleinkinderen maken.

6. Haters niet echt voet aan de grond krijgen

Op Twitter en Facebook ontstaan er anti bewegingen, de zogenaamde Loom-haters. Maar op het moment dat deze initiatieven genadeloos falen kun je spreken van een hardnekkig succes. De Facebook pagina I hate Loombands telt een magere 168 likes.

7. Niet de minste celebrities Loom bands dragen

Goed, als Paris Hilton of J-Lo gespot worden met een Loom dan weet je dat een rage geen lang leven beschoren is. Maar als Jimmy Kimmel in een Loom pak op tv verschijnt en Kate Middleton zelfs gespot wordt met een beschaafd bandje dan heb je een langdurige hit te pakken.

Reageer op artikel:
7 redenen dat de Loom rage nog lang niet over is
Sluiten