7 redenen om je kroket wél in de oven te doen

‘Kroketten uit de oven? He get, dan worden ze niet krokant,’ horen we je denken. Nee hoor, want vanaf nu is er Kwekkeboom Oven. Kroketjes en andere snacks die écht krokant zijn. Maar écht. We hebben ze op hier op de redactie en moeten zeggen: ze zijn krokanter dan bestaande ovensnacks van andere merken die we nu al in de supermarkt kopen.

Niet overtuigd? Acht redenen waarom wij voortaan de oven aanzwengelen in plaats van de frituurpan.

1. Lekker en krokant

Hadden we al gezegd dat de Kwekkeboom kroketten écht krokant zijn? Nou, dat dus. En daarbij zijn ze ook gewoon erg lekker, want ze zijn gevuld met 100% rundvlees. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je partner, je kinderen of de vriendjes van beide.

2. Een tikkie gezonder

Eten jouw kinderen ook het liefst iedere dag uit de frituurpan? Lekker ja, maar gezond is anders. De ovensnacks bevatten een stuk minder vet! Zo kun je dus iets vaker uitpakken. Hoe lekker vinden je kinderen kip- of kaashapjes tijdens spelen? Of gewoon op een doordeweekse dag een broodje kroket? Feest!

2. Je hoeft de deur niet meer uit!

Nooit meer in je eentje blauwbekken in de tuin, de schuur of het balkon terwijl je wacht tot je hapjes klaar zijn. Of helemaal naar de snackbar om thuis te komen met afgekoelde snacks. Tijdens een feestje borrel je gezellig mee terwijl de oven het werk doet, hou je tijdens de lunch de kinderen in de gaten of mis je geen minuut van Heel Holland Bakt (of het voetbal) op zondagavond.

4. Geen stank

Hoe je je best ook doet, na het frituren ruikt álles ernaar. Je outfit, de schuur, het huis en met een beetje pech je partner. Blugh. Moeten we nog meer zeggen? Hop, naar de oven.

5. Je hebt sowieso geen gedoe met frituurvet

Frituurvet kost best veel en het vet vervangen… De moed zakt ons al een klein beetje in de schoenen als we eraan denken. Laat staan de frituurpan schoonmaken. *Zucht*

6. Er is meer dan de kroket

Je kent Kwekkeboom waarschijnlijk vooral van de kroketten, maar er zijn nog zoveel meer snacks. Voor de oven onder andere bitterballen, kaashapjes en kiphapjes in de varianten met 100% kipfilet, met italiaanse tomatensaus, kerriesaus of satésaus. Kun je niet kiezen? Dan is er een verpakking met gemixte hapjes.

7. Proef zelf! Voor nop!

Heb jij dit stuk gelezen en ben je nog steeds mega-sceptisch? Kwekkeboom zegt: ‘Proeven is geloven. Onze ervaring is dat zelfs de grootste scepticus na proberen een ‘wow’-ervaring heeft.’ Zelf de proef op de som nemen? Onder het mom van ‘De grootste proeverij van NL’ kun je je aankoopbewijs invoeren op kwekkeboom.nl en het volledige aankoopbedrag terug krijgen.

Reageer op artikel:
7 redenen om je kroket wél in de oven te doen
Sluiten