Thea Tijssen
Thea Tijssen Columns 14 mei 2016

7 redenen waarom we toch wel van Douwe Bob blijven ‘houwe’

Ik beken het maar meteen: ik ben fan. Eigenlijk al vanaf het eerste moment dat ik Douwe Bob zag ehh… hoorde bij De beste singer songwriter. En vanavond vertegenwoordigt hij dus ons kikkerlandje tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Zitten jullie ook voor de buis met wijn, kaas en een portie (on)gezonde zenuwen?

Waarschijnlijk wel hè? Maar wát is het nou toch waarom veel mensen (vrouwen én mannen) zo dol zijn op Douwe Bob? Nou, ik kan sowieso 7 goede redenen bedenken. Redenen waarom we van hem blijven houden, ongeacht de uitslag van de finale. Al ga ik er – chauvinistisch als ik ben – natuurlijk vanuit dat hij gaat winnen.

[STAP stap=”1″]

Om die stem!

Ja, het is een inkoppertje, maar geef toe. Zo’n stem, daar wil je toch door wakker gezongen worden? Of door in slaap gezongen natuurlijk. Hoewel slapen niet het eerste is waar je aan denkt bij Douwe… Ik denk eerder aan stappen tot diep in de nacht. Dacht jij iets anders dan?

[STAP stap=”2″]

Om z’n lef

Ik geef het je te doen: tien seconden stil zijn in een nummer, terwijl je normaal gesproken op het podium alles doet behalve stil zijn. Dat getuigt van lef en zelfvertrouwen. Net als een flinke tatoeage laten zetten op je hals. Daar is ook lef voor nodig. Daar heeft Douwe dan ook geen gebrek aan. En laat dat (lef en zelfvertrouwen) hem nou woest aantrekkelijk maken.

[STAP stap=”3″]

Om het feit dat-ie uitkomt voor z’n biseksualiteit

Dat vind ik nou leuk. Zo’n gast die iedereen kan krijgen die hij maar wil en die dan doodleuk vertelt dat-ie het ook weleens met mannen doet of in elk geval heeft gedaan. Ook leuk voor alle gay’s onder ons, zo wordt dat dagdromen over Douwe (ook voor hen) nét iets realistischer.

Over gay’s gesproken: wordt het niet eens tijd dat sommige Disney-personages uit de kast komen? >

[STAP stap=”4″]

Om dat knipoogje op het eind

Noem me een easy target, maar door dat knipoogje op het eind van z’n performance val ik dus in katzwijm. En vele duizenden mensen met mij, afgaand op de reacties op social media, de reguliere media en mijn omgeving. Dat knipoogje is to die for. Doe je ‘m vanavond weer Douwe, ah pretty please?

[STAP stap=”5″]

Om dat ondeugende

All out, all in! #lovemylife #lovesweden #slowdown #teamdouwe

Een foto die is geplaatst door Douwe Bob (@douwebob) op


Sommige mannen hebben iets ondeugends, maar Douwe Bob straalt één en al ondeugendheid uit. Van z’n kruin tot aan z’n grote teen en weer terug. Het leuke is dat hij het niet alleen uitstraalt, maar ook zo ís. Hij heeft ook geen gene. In je blootje in het water springen (en daar dan een foto van op instagram zetten), jenever mee de green room binnen smokkelen, openlijk flirten met een veel te oude (en niet eens aantrekkelijke) presentatrice, Douwe doet het. En Douwe komt overal mee weg.

[STAP stap=”6″]

Omdat het gewoon écht een aardige, toffe gast is

Althans, dat weet ik helaas niet uit eigen ervaring, maar ik lees het overal. En ik zie het aan hoe hij zich in de media gedraagt. Niks sterallures (‘Ben ik een BN’er?’ vroeg hij van de week nog aan een journalist). Hij is zijn authentieke zelf en dat is natuurlijk altijd goed. Helemaal in het geval van Douwe Bob. Oké, en hij doet ook wel aan Johnny Cash denken, in zijn younger days, maar ook dat is positief! (Als je de film Walk the Line nog niet hebt gezien, ga die dan dit weekend kijken, dan snap je wat ik bedoel).

[STAP stap=”7″]

Omdat hij een kroeg in z’n eigen huis heeft

En hij daar af en toe optreedt. Thuis heeft hij het oude atelier van zijn vader omgebouwd tot cafeetje met een pooltafel en bar. En nu in Stockholm heeft hij dus ook een eigen kroeg. Alsof het zo moet zijn, lees ik net in VIVA dat Douwe Bob flirterig wordt van drank. Wie gaat er – over een paar weken, als de Songfestival-gemoederen wat bedaard zijn – mee een biertje drinken in Douwe Bob’s café? *Knipoog* Hij schijnt trouwens ook heel goed te kunnen koken. Jemig, is er ook iets níet leuk aan deze man?

En nu maar hopen dat Douwe Bob niet alleen de harten van alle Eurovisie Songfestival-kijkers verovert, maar ook de eerste prijs in handen krijgt.

Zou Douwe Bob ook al op 2-jarige leeftijd zijn begonnen om z’n muzikale talenten te ontplooien, zoals als dit blues-talentje Luca. >

Reageer op artikel:
7 redenen waarom we toch wel van Douwe Bob blijven ‘houwe’
Sluiten