Iris Kodde
Iris Kodde Lifestyle februari 10, 2016

7 regels voor de groepschat die wat ons betreft wetten mogen worden

De groepschat. Aan de ene kant een topuitvinding, aan de andere kant vreselijk. En dan heb ik het nog niet eens zozeer over het aantal keer dat je telefoon trilt per minuut, maar meer over sommige groepschat-gewoontes. Ronduit irritant.

Dus: als we nou eens met z’n allen een aantal regels opstellen voor de groepsapp en deze naar iedereen doorsturen, dan zou die hele groepschat-functie best nog weleens leuk kunnen zijn!

[STAP stap=”1″]

Je hoeft niet voor iedere onbenullige situatie een nieuwe chat aan te maken

Hierdoor zorg je er namelijk alleen maar voor dat mijn telefoon ontploft van de groepschats, waar eigenlijk allemaal, op één of twee na, dezelfde mensen in zitten. Vervolgens hebben zij dan ook nog eens de neiging om over hetzelfde onderwerp te gaan praten. Voor sommige informatie is er geen nieuwe chat nodig, gooi het gewoon in de bestaande groep. Want nee, ik word er niet gelukkig van als je een chat opricht met alle hondenliefhebbers uit je lijst, omdat je hond een nieuw trucje heeft geleerd…

[STAP stap=”2″]

Ik weet dat je omkomt in de groepschats, maar er bestaan nog privéchats, hoor

Dus als je iets nodig hebt van één persoon uit je lijst, stuur het dan alsjeblieft NIET IN DE GROEPSCHAT MET 24 MAN.

[STAP stap=”3″]

Felicitaties

Ik noem deze met pijn in mijn hart, want ik vind het af en toe een heel handig opfrissertje voor mijn geheugen, maar nee: ook felicitaties hoeven niet langs 24 neuzen te gaan. Daarbij is een persoonlijk berichtje veel leuker, toch?

[STAP stap=”4″]

Maximaal aantal leden in de groepschat

Deze functie was er ooit, maar waar is die in hemelsnaam gebleven? Ik heb het hier doodleuk over een groepschat met 24 mensen, maar dat hoort niet te kunnen. Wat mij betreft stellen we een max aantal personen in voor een groepschat. Hoe hoog weet ik niet precies. Hebben jullie een idee? Reageer op onze Facebook!

[STAP stap=”5″]

De vloek van de punt

Buiten het feit dat wát je zegt een hoop uitmaakt, is het ook erg belangrijk hóé je iets zegt. Eerder schreven we al een artikel over de vloek van de punt (wij durven nu dus niet meer), maar er zijn nog een aantal communicatiemanieren waar ik persoonlijk niet tegen kan. Zoals elk woord apart versturen bijvoorbeeld (kill.me.now.).

[STAP stap=”6″]

Het laatste woord maakt niet uit in een groepschat

Sommige mensen willen graag het laatste woord hebben. In het echte leven, maar ook zelfs in de chat. Dat is prima hoor, maar niet in de groepschat. Sterker nog: hoe minder je het laatste woord hebt, hoe beter. Anders krijg je dit soort taferelen:
A: Ik ben onderweg!
B: Top!
C: Tot zo!
D: Leuk, zie je straks!
En ga zo maar door.

[STAP stap=”7″]

Reageer op belangrijke berichten

Het is best pijnlijk als je net hebt verteld dat je een nieuwe baan hebt en iemand anders vervolgens eronder stuurt: ik heb een nieuw shirtje gekocht. Kortom, langs elkaar heen praten is compleet normaal in zo’n groepschat. Evenals elkaar negeren (of doen alsof). Maar even serieus, stel prioriteiten en let op je woorden. Is het wel gepast wat je nu zegt?

Herkenbaar? Tag al je groepschatbuddy’s op onze Facebook om deze regels duidelijk te maken!

Oh ja, mensen die in een groepschat berichten sturen, terwijl ze op een feestje zijn waar diezelfde chat-mensen ook gewoon aanwezig zijn… Zo ban je irritant telefoongebruik van je feestje >

Reageer op artikel:
7 regels voor de groepschat die wat ons betreft wetten mogen worden
Sluiten