Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 11 dec 2015
Leestijd: 3 minuten

7 supersimpele stijltips met groots (chique) resultaat

Ze zeggen dat stijl in de details zit. Kleine moeite, groots effect. Deze vijf gouden stylingtips fix je met twee vingers in je neus.

Het volgen van de modetrends daar heb je tegenwoordig een dagtaak aan. En je moet er maar zin in hebben. Maar 1-2-3 stylingtips afgekeken van de professionele modeleuten, die brengen we graag in de praktijk. Over combineren bijvoorbeeld, investment pieces of hoe er verdacht casual uit te zien terwijl je eigenlijk twee uur lang hebt lopen twijfelen tussen tig outfits. Dat soort dus. Maar nu eerst: de details.

Stroop de mouwen op

Bron: Buzzfeed

Je kunt je mouwen oprollen of je kunt mouwen oprollen. Eh, het verschil? Het ene is ik-doe-maar-wat, het andere (bovenstaande) loopt geheel volgens de modewetten en wordt aangehangen door modeliefhebbers wereldwijd. Zo werkt het: sla de mouw van je blouse of overhemd in één slag helemaal omhoog. Sla dan de omslag nog eens omhoog tot net iets onder de boord. Voilá, zo heb je de perfecte, chique mouwomslag voor elke gelegenheid.

Omarm shapewear (schaam je niet!)

De gedachte dat je zo’n giga slip aan hebt onder die loeistrakke jurk, nee, dat is niet heel sexy. Maar dat hoeft toch niemand te weten? Laat staan, zien. Bovendien is dit de sexy versie van de Bridget Jones variant (het kan dus altijd nog erger) en feit is wel dat je heupen en billen zo beter uit de verf komen en je niet de hele avond je buik in hoeft te houden.

5x dè perfecte, simpele witte blouse! Plus inspiratie hoe te combineren>

Hakken. Altijd hakken.

Er zijn maar weinig dingen die je ellendiger laten voelen dan rondlopen op hakken terwijl je voeten met de minuut meer pijn doen. En niks dat je zo krachtig en vrouwelijk laat voelen als een stel palen onder je voeten.

De ‘hippe’ manier om je blouse in je broek te stoppen

In volle haast de deur uit gevlogen terwijl je blouse maar half in je broek zit? Lekker laten zitten! Dit is dus precies de bedoeling. Het is helemaal je-ne-sais-quoi om alleen de voorkant in je broek te stoppen en de achterkant eruit te laten hangen.

Rol je pijpen op

Iets waar de Françaises al jaren bij zweren. En zo hebben we wel meer afgekeken bij onze zuiderburen. Dit doe je niet bij je flared jeans, maar wel erg leuk wanneer je een skinny jeans of boyfriendjeans draagt.
En perfect om die nieuwe pareltjes aan je voeten of een beetje bloot rond de enkels te showen. Je kunt ook de broekspijpen naar binnen rollen, dan spreekt men ook wel van een ‘French cuff’.

Zorg dat je een ‘lekkere’ kont hebt

Even als vrouwen onder mekaar hè: een goed stel billen in een broek geeft meer zelfvertrouwen. Geloof je het niet? Probeer het zelf maar eens uit.

Draag een sjaal over je jurk

Bron: Buzzfeed

Een sjaal en jurk zijn niet de meest logische combinatie, maar in dit geval wel. Gedragen op exact deze manier (dus niet horizontaal en koninklijk gedrapeerd over je schouders) lijk je namelijk optisch langer.

Dé 6 tips voor tweedehands kleding shoppen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 supersimpele stijltips met groots (chique) resultaat
Sluiten