7 x makkelijke tips voor een beter milieu

Groener leven, we ontkomen er niet meer aan – gelukkig maar! Toch is het voor veel gezinnen best een hele opgave. Want we hebben het al zo druk! Deze 7 tips maken de wereld iets groener, en veroorzaken echt geen extra werk – beloofd!

Zero waste onder de douche

Het voornaamste ingrediënt van shampoo en zeep is water. Best gek, want dat water kun je net zo goed zelf toevoegen als je toch onder de douche staat, toch? Daarnaast zorgt het water in de shampoo en zeep ervoor dat er een (plastic) verpakking nodig is om het te bewaren. Er is gelukkig een heel makkelijke oplossing: soapbars kopen. De meeste blokken zeep en shampoo zijn helemaal verpakkingsvrij! Daarnaast gaat een blok zeep ook veel langer mee dan een fles vloeibare zeep of shampoo.

Wasbare zakdoekjes met leuke print

Hoeveel wordt er wel niet gesnotterd in de winter? Een gemiddeld gezin gebruik heel wat papieren zakdoekjes en tissues. Zonde van het geld en van het milieu. Ga terug naar lang vervlogen tijden waarin opa altijd een rode zakdoek in z’n broekzak had zitten, en koop leuke kleine katoenen zakdoekjes voor je kinderen. Aan het einde van de dag gooi je ze in de was, en klaar is kees! Met de kleine doekjes kun je ook makkelijk gezichtjes schoonpoetsen. Was de zakdoekjes in een kleine waszak om ze niet kwijt te raken in de wasmachine.

Herbruikbare wattenschijfjes voor je make-up

Je make-up haal je makkelijk van je gezicht met katoenen wattenschijfjes. Ze zijn zacht, makkelijk in gebruik, en natuurlijk wasbaar. Ze kunnen makkelijk met bovengenoemde zakdoekjes in de waszak!

Natte waslapjes in plaats van snoetenpoetsers

Een goed voorbereide moeder heeft altijd een pakje snoetenpoetsers in haar tas. Maar er is een makkelijkere én milieubewuste oplossing om de grote afvalberg meteen te verminderen: vochtige waslapjes. Het is niet alleen is het beter voor het milieu, maar je kunt met vochtige doekjes ook grotere rampen – lees: chocoladesnoetjes – aan. Het perfecte formaat zijn de waslapjes van de IKEA. Je kunt ook een oude handdoek in stukken knippen en hergebruiken.

Stoffen brood-, fruit-en groentenzak

Koop jij je brood bij de bakker? Neem dan je eigen broodzak mee en vraag of de bakker het vers gesneden brood daarin doet. Zo verminder je het gebruik van plastic. Ditzelfde kun je doen bij de groenteman!

Wetbags als broodzakje

Wil je iets lekkers meenemen voor onderweg? Maak dan gebruik van wetbags. Wetbags zijn eigenlijk gemaakt voor het bewaren van wasbare luiers, maar deze kleine tasjes met print doen het ook prima als boterhamzakje of om bijvoorbeeld je vochtige wasdoekjes in op te bergen. Ideaal!

#wetbag #mypinklabel #snackbag #ecofriendly #elephant #hippo #japandoll #car #foodsafe #waterproof #waterleakproof

4 Likes, 1 Comments – Lavsuca (@lavsuca_pinklabel) on Instagram: “#wetbag #mypinklabel #snackbag #ecofriendly #elephant #hippo #japandoll #car #foodsafe #waterproof…”

Hervulbaar en grootverpakking

Koop zoveel mogelijk grootverpakkingen. Een grootverpakking heeft vaak minder verpakkingsmateriaal dan kleinere verpakkingen. Daarnaast kun je zoveel mogelijk hervulbare artikelen kopen. Denk aan een pepermolen, een zoutvaatje, of een glazen fles olijfolie die je kunt hervullen.

Meer lezen?
Klimaatverandering: 10 dingen die je kunt doen om uitstoot te beperken
Een watergevecht zonder schuldgevoel? Gebruik herbruikbare waterballonnen
Een lesje ‘milieu’ voor je kinderen: doe mee aan de trash-challenge

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
7 x makkelijke tips voor een beter milieu
Sluiten