7 tips om een efficiënte, werkende moeder te worden

Als moeder zijnde heb je niet één baan. Op een gemiddelde dag heb je er al snel een stuk of tien: kok, stylist, chauffeur, schoonmaker, manager, leraar, partyplanner en ga zo maar door. Oh, en dan heb je ook nog je gewone baan, die ene waar je een loonstrookje van krijgt.

Daarom, zeven tips om je leven als werkende moeder soepeltjes te laten verlopen:

1. Zorg altijd voor extra eten

Ruimte over in de schuur? Een extra vriezer kan handig zijn. Maak wat extra eten als je kookt en vries het in, zo heb je altijd wat achter de hand (wat ook nog eens gezond is) op een hectische avond. Je kunt dit ook doen met zelfgemaakte koekdeeg, of fruit. Even in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. Misschien een voor de hand liggende tip, maar je hebt er zoveel aan!

2. Shop online

Geen tijd om met je kinderen de Kalverstraat (of welke winkelstraat dan ook) honderd keer op en neer te lopen? Ga online shoppen! En waarom zou je voor een kinderfeestje gaan sjouwen met zware flessen frisdrank en lekkers als Albert Heijn het voor een bedrag tussen de € 4,95 en € 12,95 bij je thuis brengt?

3. Delegeer zonder schaamte

Als je oppas gek is op bakken (en jij niet), vraag haar dan of ze iets wil maken als je kind moet trakteren. Ieder zijn eigen talent. Grote kans dat ze het zó leuk vindt dat ze op Pinterest opzoek gaat naar leuke Super Mario-koekjes of een Dispicable Me-taart (als je veel geluk hebt!). Hetzelfde geldt voor babysitters die houden van knutselen, koken, tekenen of huiswerkskills hebben.

4. Maak de ochtenden zo makkelijk mogelijk.

Leg schone kleren de avond ervoor alvast klaar. En misschien wel de beste tip die we op internet zagen: neem een hond. Gooit je kind yoghurt of appelmoes op de grond? No worries, je hond is er binnen 0,8 seconden om het op te ruimen. En gaat er twee minuten voor je weg moet een complete doos cornflakes over de vloer? Je hond ruimt het op terwijl je weg bent. Neem een hond, de beste stofzuiger ooit. Beetje oppassen met wat er gemorst wordt…

5. Wordt een party-hamsteraar

Haal één keer per jaar een lading aan verjaardagskaarten en bewaar deze. En mochten ze in de sale zijn: koop kartonnen bordjes, vlaggetjes en papieren tafelkleden voor feestjes. Het is zó fijn als je niet vijf keer per jaar (bij iedere verjaardag) aan dit soort dingen hoeft te denken.

6. Doe het gewoon nu

Misschien een logische tip, maar het schiet er nogal eens bij in. Als er er iets op je to-do-list staat wat hooguit een paar minuutjes duurt, doe het dan eerst! Voor je het weet wordt je lijst alleen maar langer en heb je al helemaal nergens meer zin in. Als je van jezelf weet dat je chaotisch bent: maak dan meteen een volgende afspraak met de tandarts als je er bent. Plannen en voorwerken is alles!

7. Neem tijd voor jezelf

Weet van jezelf wanneer het allemaal even te veel wordt en neem dan tijd voor jezelf. Als je zo gestresst bent dat je je ziek voelt, meld je dan een dag ziek.

Reageer op artikel:
7 tips om een efficiënte, werkende moeder te worden
Sluiten