Redactie
Redactie Lifestyle december 19, 2014

7 tips om geld te besparen in december

Om al het overmatige spenderen te compenseren, is het slim om de rest van de maand je uitgaven te beperken. Hoe? Nou, zo:

1. Ontbijt

Sla het ontbijt buiten de deur over. Het is heerlijk om in de ochtend te genieten van een latte bij een knusse koffietent. Of lekker makkelijk langs de bakker of supermarkt voor een fruitsap met croissant. Dit voel je in je portemonnee want je dagelijkse cafeïne of ontbijt buiten de deur kost minimaal €3 per dag. Reken maar uit wat je maandelijks kunt besparen als je thuis ontbijt.

2. Reizen

Pak jij altijd de auto of het openbaar vervoer naar je werk? Ga als het even kan op de fiets of met de benenwagen. Een frisse neus in de ochtend is een goed begin van de dag. Carpoolen is ook een optie als je niet vlakbij je werk woont. Het is gezellig en je kunt de brandstof en parkeerkosten splitten.

3. Lunch

Als je werkgever de lunch verzorgd mag je in je handen klappen! Veel werknemers moeten zelf voor het broodnodige middageten zorgen. Maak een lunchpakket voordat je van huis vertrekt of neem left-overs van de vorige dag mee. Dit is een gezond en veel voordeliger alternatief!

4. Workout

Heb jij een duur abonnement op de sportschool? Of koop jij losse lessen? Sla deze dan voor een keer over en ga naar buiten! Er zijn vast meer gegadigden die samen met jou willen hardlopen. Je hebt gratis apps die je begeleiden tijdens de work-out en het internet staat vol met pilates, yoga en andere full-body workouts.

5. Sale

Laat je (nog) niet verleiden door de sale die langzaamaan op gang komt. Als je deze maand op je geld moet letten kun je beter wachten tot eind januari. Dat de kortingen dan nog hoger oplopen is een mooi meegenomen.

6. Duurzame cadeaus

We hebben alles wat ons hartje begeert en vaak nog veel meer. Dat ‘nog veel meer’ staat ongebruikt en vergeten in de kast. Het kan zijn dat iets wat jij niet gebruikt bij iemand anders goed van pas komt! Het is niet de bedoeling dat je rommel gaat inpakken want daar wordt niemand blij van.

7. En de avond?

Alle uitjes buiten de deur kosten geld: uiteten, drankjes doen of naar de film. Ga liever op bezoek bij familie en vrienden of nodig ze bij jou thuis uit. December is knus in huis, dus steek de kaarsjes aan en geniet van een kop thee of glas wijn bij de kerstboom.

Wat doe jij om geld te besparen tijdens de feestmaand?

Reageer op artikel:
7 tips om geld te besparen in december
Sluiten