Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 17 mrt 2014

7 tips om je huid lente-klaar te maken

De winter is killing voor onze huid. Gelukkig hebben we dit jaar niet heel veel poolwinden te voortduren gehad en is ons huidje redelijk ongeschonden de wintermaanden door gekomen. Tenminste, die van mij. Vrouwen met een gevoelige huid denken daar misschien anders over. Voor iedereen: vier tips om je huid helemaal lente & zomer-proof te maken. Laat die zon maar komen!

Draag minder make-up

Ja, inderdaad… was het er gewoon af. Je huid gaat je ervoor bedanken! Doordat het warmer wordt gaan je poriën meer open staan, make-up gaat erin en zo krijg je eerder pukkels.

Een goede optie is om je zware foundation om te ruilen voor een lichte CC-cream. Zo’n hydraterende crème met een beetje kleur en SPF erin (bescherm je meteen je huid tegen de eerste stralen).

Verwen je huid

Verwen je huid af en toe met een masker voordat je naar bed gaat. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor je een fris, rozig gezicht krijgt.

Kies er eentje met vitamine C om je huid te laten stralen. Of koop een fijne scrub om dode huidcellen weg te halen en je huid te laten ademen.

De plek van je puistjes vertelt een hoop over je gezondheid

Blijf gehydrateerd

Drink water! Je lichaam en huid heeft het nodig. Krijg je te weinig vocht binnen, dan kun je een droge, geïrriteerde huid krijgen.

Mocht je het lastig vinden om voldoende te drinken, doe dan wat smaak bij je water. Een beetje citroen doet al wonderen!

Check je huid

Controleer iedere millimeter van je huid op moedervlekken en plekjes die er gek uitzien en zijn veranderd. Kom je iets geks tegen?

Ga dan gewoon even langs de huisarts of dermatoloog, better safe than sorry! Sommige soorten huidkanker kunnen goed behandeld worden als het vroeg wordt geconstateerd.

Hé stinkerd: hoevaak zou je eigenlijk echt moeten douchen?

Koop nieuwe zonnebrandcrème

Ja, er zit een houdbaarheidsdatum op zonnebrandcrème en sunblock. Check daarom even de data voordat het ineens supermooi weer is en je niks in huis hebt voor jou en je kinderen.

Hetzelfde geldt voor make-up, crèmes en lippenbalsems met een SPF-factor.

Insmeren kun je leren: dit moet je weten over zonnebrandcrème

Shop nieuwe make-up

Gooi oude make-up die over de datum is en je toch nooit meer gebruikt gewoon weg. Koop mooie, lichte lentekleuren en investeer in een goede bronzer voor een zonnig gezicht zonder UV-schade.

Kies ook meteen een nieuwe dagcrème

Nu de winter op zijn eind loopt heb je echt niet meer die zware, vettige, hydraterende crème nodig. Koop een lekker lichte variant!

Deze redenen laten zien waarom je telefoon slecht is voor je huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 tips om je huid lente-klaar te maken
Sluiten