Yara Mens
Yara Mens Body 30 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

7 tips om je weekend zo productief mogelijk te maken

Vroeger liepen we het liefst zoveel mogelijk feestjes af, maar tegenwoordig doen we het rustiger aan. We willen iets meer uit die twee dagen halen dan alleen een flinke kater. We willen zaken gedaan krijgen, en niet de zondag laveloos op de bank doorbrengen.

7 tips voor een leuk maar óók nuttig weekend.

1. Sta vroeger op

Wat later je bed uit klinkt misschien verleidelijk, maar het is wel zonde van je dag. Als je vroeger opstaat kun je zoveel meer gedaan krijgen voordat de dag echt begint. Bovendien kunnen veel mensen zich in de ochtendrust beter concentreren. Tip: Even het huis uit? Zoek een leuk koffietentje in de buurt en neem je laptop mee.

2. Stel een schema op

Een schema helpt altijd voor om meer orde te creëren. Een weekend lijkt (helaas) altijd langer dan het is, dus het is een goed idee om alvast een planning te maken wat er allemaal moet gebeuren.

Het is misschien verleidelijk om alles te verschuiven naar de zondag, maar het is beter om je werk te verdelen zodat er juist zondag, voor de week begint, ook nog wat tijd is om te relaxen.

Met zoveel uren werken ben je het meest productief en gelukkig

3. Drink niet (te)veel

We noemden het net al even, maar tien wijntjes op zaterdagavond helpen niet bepaald bij een productieve zondag. Hou je in, en denk aan die vreselijke, katerige ochtenden. Daar heb je nu toch helemaal geen zin meer in? Je kan je zondag wel nuttiger besteden dan op de bank, of erger nog: boven de wc.

4. Sport en eet gezond

Lichaamsbeweging en gezonde voeding helpen je om je energieker en fitter te voelen. Stel: je kan écht niet wakker worden. Ren dan eens rondje zodra je je warme bed uitrolt. Reken maar dat je daarna meer energie hebt.

5. Vergeet niet te relaxen

Ook al moet er nog zóveel gebeuren, vergeet niet ook een beetje te ontspannen. De doordeweekse dagen zijn al druk genoeg, en in het weekend is het ook belangrijk weer een beetje op te laden zodat je de week erna er weer vol tegenaan kunt.

4 tips voor meer zelfliefde (die iedereen kan gebruiken)

6. Plan leuke dingen in

Dat je niet meer op de bar staat, betekent natuurlijk niet dat je een saai ‘op de bank hang’ weekend hoeft te hebben! Het weekend is er namelijk óók om leuke dingen te doen en daarmee de dagelijkse sleur te doorbreken.

Bovendien is een werkweek makkelijker door te komen als je iets hebt om in het weekend naar uit te kijken. Bijvoorbeeld een gezellig uitje met de kinderen.

7. Werk aan nieuwe projecten

Het weekend is de ideale gelegenheid om te werken aan zaken waar je doordeweeks geen tijd voor hebt, maar waar je wel iets mee wilt doen.

Is het bijvoorbeeld altijd al je droom geweest om te schrijven, dan kan je in het weekend mooi werken aan je eerste manuscript. Of is fotograferen echt jouw ding? Dan kun je in het weekend om pad om een aantal mooie plaatjes te schieten en te experimenteren met je nieuwe lens.

Toegegeven, de kinderen slokken een hoop tijd op, maar probeer tijd te vinden voor je hobby’s. Ga je naar buiten met de kinderen? Neem dan je fotocamera mee als je van fotograferen houdt.

Maandag productief beginnen: 7 kleine dingen die je op zondag kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 tips om je weekend zo productief mogelijk te maken
Sluiten