Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Erop uit 27 feb 2014

7 tips om zwanger fijn op reis te gaan

De trend bestaat al een tijdje en toen de Britse Kate & William voor de geboorte van hun zoontje George nog even prenataal gingen genieten in het exclusieve Mystique explodeerde de aandacht voor het fenomeen Babymoon.

Het concept is simpel: vòòr de geboorte van je eerste kindje met een dikke, maar niet té dikke buik samen weg en je onderdompelen in rust, luxe en tijd voor elkaar. In plaats van te letten op ooit belangrijke zaken als: ‘Waar is de bar?’ voldoet een babymoon vakantie weer aan andere wensen. Een goed restaurant, een onstpannen en rustige setting (geen kindvriendelijke hotels met 24/7 entertainment voor de kinderen dus, die ga je nog vaak genoeg boeken) en lekkere massages.

De meeste babymooners gaan er tussenuit rond de 24ste week van de zwangerschap. De vervelende kwaaltjes zijn dan voorbij en de buik zit nog niet te veel in de weg.

Nog meer tips:

1) Hoe ver ga je?
Voor de een is een zwangerschap een en al jolijt. Afhankelijk dus van de impact die de zwangerschap op je maakt bepaal je of je ver weg wilt of liever niet 10 uur in een vliegtuig wilt doorbrengen. Zelf zat ik urenlang in het vliegtuig naar Brazilië met 28 weken. De dikke olifantenpoten nam ik op de koop toe. Maar fijn was het niet.

2) Check de airlines
Indien je gaat vliegen is het belangrijk de regels van de maatschappij erop na te lezen. Bij KLM mag je nog tot 36 weken vliegen. Zelf zat ik met 6 maanden in Marokko en werd ik op de terugweg bijna tegengehouden. Gelukkig had ik een brief van mijn huisarts bij me, waardoor ik alsnog het vliegtuig in mocht.

3) Medische gegevens
Sla belangrijke telefoonnummers en adressen op en print een A4 uit met naam huisarts, verloskundige en adressen en nummers van dichtbijzijnde ziekenhuizen. Kies ook liever voor een land met excellente medische zorg.

4) Comfort
Je hebt het verdiend, je bent zwanger en draagt jullie kind. Daar mag best een beetje luxe tegenaan gegooid worden, niet waar? Kies voor een hotel met goeie bedden en fijne voorzieningen. Op een centrale locatie waardoor je niet ver hoeft te lopen in een stad of ga voor een resort met alles erop en eraan, zodat je slechts tien meter naar rechts en tien meter naar links hoeft te gaan.

5) Misbruik de buik
Hoe vaak heb je wel niet van vrienden gehoord dat ze beweerden net getrouwd te zijn, waardoor er een upgrade of flesje bubbels in het verschiet lag. Wij vinden: misbruik de buik. Je hoeft ‘m maar een klein beetje te tonen en hotelpersoneel, vooral in landen in Azië en Zuid Amerika, zijn bereid iets extra’s voor je te doen.

In de stemming gekomen? Een van de fijnste adressen voor het boeken van een heerlijke bestemming is Mr and Mrs Smith. Boutique hotels en luxe resorts over de hele wereld. Onderstaande selectie geeft al wat prijs van al het moois dat je er vindt.

Reageer op artikel:
7 tips om zwanger fijn op reis te gaan
Sluiten