Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind april 6, 2015

7 tips voor het sparen voor je droomvakantie

Je wil al tijden naar een bepaalde vakantie bestemming. Het lijkt onmogelijk, want het is werkelijk on-be-taal-baar en je hebt de hoop eigenlijk al opgegeven

Met deze tips kun jij tóch sparen voor je droomvakantie:

1. Maak plannen

Hoewel je waarschijnlijk al meerdere malen hebt gezocht naar je droomvakantiebestemming en vervolgens weer teleurgesteld bent afgedropen, ga je het nu tóch opnieuw bekijken. Maak het concreet: schrijf op waar je precies wil verblijven, wat je met eten doet (lees: zelf koken, uiteten?), hoe je je van A naar B verplaatst op je droomvakantie, welke uitstapjes je wil maken en hoe je er komt.

2. Zoek uit hoeveel je moet sparen

Bereken vervolgens wat dit allemaal gaat kosten en hoeveel je nog moet sparen. Heb je spaargeld of moet je bij het begin beginnen? Probeer ook in te schatten hoelang je nodig hebt om het geld op te sparen en zet een deadline.

3. Spaar met je telefoon

Het is fijn om zwart op wit te zien dat je vooruitgang boekt en dat je dichter in de buurt van je doel komt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de ‘uitgaven – kosten tracker app‘. Je kunt heel makkelijk je kostenposten en je verdiensten invoeren, de app rekent alles voor je uit.

4. Verlaag je rekeningen

Kijk waar je op kunt besparen. Dure abonnementen die je niet per se nodig hebt? Schrap ze tijdelijk en misschien kom je er wel achter dat je het helemaal niet mist.

5. Loop eens een rondje door je huis

Misschien heb je wel kleren of schoenen die je niet meer draagt, of wil je al tijden van dat kastje in de hal af. Zet het op Marktplaats of breng het naar de kringloop. Zo heb je dat extra geld snel bij elkaar!

6. Ga niet te ver

Je wil graag met vakantie, maar offer daar niet álles voor op. Als jij iedere ochtend op het station die lekkere kop koffie koopt; blijf dat dan doen. Je moet wel van het leven blijven genieten.

7. Time je reis

Je kunt bijvoorbeeld het goedkoopst op dinsdag vliegen en plan je reis niet in de bouwvakvakantie, zo komen je kosten veel lager uit!

Deze man ging jullie al voor, hij spaarde keihard voor de droomreis van zijn vrouw. Hoe lief!

Reageer op artikel:
7 tips voor het sparen voor je droomvakantie
Sluiten