7 volkomen legitieme excuses waarom ik wéér dezelfde kleding draag

Ja, het klopt dat je me waarschijnlijk vorige week in deze outfit zag. En gisteren ook. En vandaag. Listen, morgen en volgende week draag ik ‘m weer en deze killeroutfit is een blijvertje en wel om deze redenen.

Ik heb kledingstukken die al meer dan twintig jaar meegaan. Zo hebben we dé zwarte jurk van Esprit. Gedragen op vakantie naar Griekenland met mijn vriendinnen Yo, Peet, Lin en ondergetekende: ‘Weten jullie nog girls, met die Erika Baduh sjaal om mijn hoofd en dan langs de uitsmijters van de hipste tenten?!’ Net twintig plus waren we.

wie mij kent, kent die broek

Maar diezelfde jurk deed ook vier jaar geleden dienst als zwangerschapsjurk. Onverwoestbare stretch. Zo hebben we ook nog de zwarte, nette broek met sexy zijflappen. Wie mij kent, kent die broek. En nu dus de flessengroene blouse met spijkerbroek.

Waarom ik de hele tijd dezelfde outfit draag? Nou hierom:

[STAP stap=”1″]

Online kindermode terreur

Elke dag wordt mijn mailbox gespamd met knallende, lekkermakende kortingen van mijn favoriete kinderkledingmerken en -sites. Tumble ‘n Dry, Retour, Kleertjes.com. Hoe ze ‘t flikken, maar op één of andere manier ben ik verloren. 40% zomerkorting, ALLEEN VANDAAG 10% extra korting met deze code!!! En ik klik door naar de site. Blijft dus weinig tot nul budget over voor moi, daargelaten dat ik nooit miskleun met kinderkleertjes (en als zoon 1 ‘t niet past ik er nog twee heb die erin kunnen groeien) en meer dan 60% van de tijd eigen outfits terug moet sturen (‘t ligt aan de pasvorm, echt!).

[STAP stap=”2″]

Maxima en Kate Middleton recyclen ook

Ik bedoel maar, kijk even naar deze beeldige outfit van ons aller Max uit de zomercollectie van Natan uit 2010 (ik beken, dit heb ik gegoogled), maar punt is dat ik Maxima nou eenmaal op de voet volg, net als Kate Middleton trouwens. Zij kan er ook wat van. En als je hun budget afzet tegen het mijne is het volkomen logisch dat ik deze killercombi al-tijd draag.

[STAP stap=”3″]

Complimenten galore

De eerste keer dat ik deze groene blouse van Maison Scotch droeg en daarvan een post op Facebook plaatste ontplofte het internet. Ok, dat is gelogen, maar ik kreeg wel bizar veel likes van vrouwen, mannen, collega’s, vreemden en kinderen. Eerlijk gezegd loop ik nog steeds te teren op die complimenten. Dan moet je van goeie huize komen om mij nog uit die blouse te krijgen (tenzij ‘t mijn eigen knappe man is natuurlijk).

[STAP stap=”4″]

Klaar met wassen

Na elke dag drie keer wassen ben je het wel een beetje beu. En dan hebben we het alleen over het beddengoed, handdoeken, voetbalkleding, overhemden, 4 boxers per dag, ongelukjes van mijn jongste en theedoeken die elke dag omgevallen bekers melk, thee, koffie en water opdeppen. Bovendien ben ik gezegend met een vrij zweetloos voorkomen, waardoor ik wel even doorkan met mijn garderobe.

[STAP stap=”5″]

Deadline

Ik sta op een strakke deadline in de ochtend en mag blij zijn dat er tussen 06.00 en 08.00 tien minuten beschikbaar zijn voor een kam door mijn haar (fail), tandenpoetsbeurt (meestal geen fail), ontbijt (meestal fail), kop koffie (essentieel, dus geen fail) en aankleden. Dat geeft me precies 1 minuut aankleedtijd. Ja, dan pak je wat er voor je neus op de badkamervloer ligt van de avond tevoren.

[STAP stap=”6″]

Sjans met Matthew McConaughey

Ik droeg deze blouse toen ik naar de première van Matthew’s laatste film ging in Tuschinsky. We hadden oogcontact op de rode loper en tijdens de afterdrinks kwam hij op me af om te vragen wat ik van de film vond. Ok, dit is niet waar, maar ik heb het wel gedroomd en in mijn droom droeg ik die groene blouse, dus je snapt me.

[STAP stap=”7″]

Maatje minder

Geef me één goede reden om me te verkleden als je stelselmatig een maatje minder wordt geschat, terwijl je overduidelijk een maatje meer (42 zou je niet zeggen hè) hebt door het baren van drie geweldige kinderen? Dit bloesje valt precies op de juiste manier over mijn nieuw verworven vetrolletjes die ik heus nog wel een keer kwijtraak, maar tot die tijd verbloem. Flessengroen kleed af, nou goed.

Vertel me dat jij ook uit te tekenen bent in één of meer signature kledingstukken, dan kan ik weer verder met leven.

Reageer op artikel:
7 volkomen legitieme excuses waarom ik wéér dezelfde kleding draag
Sluiten