Redactie
Redactie Kids 3 jan 2016

7 vriendjes waarvan je hoopt dat je dochter er nooit mee thuiskomt

Moeders zouden graag een line-up krijgen van de eerste jongen(s) waarmee hun dochter thuiskomt. ‘Nee, die niet, die maakt misschien een kans, maar die zeker niet.’ Helaas, zo werkt het niet. In de praktijk rest ons niets dan afwachten, hopen en (voor een enkeling) bidden dat het eerste vriendje van je dochter een beetje te pruimen is.

Deze zeven figuren hoef je hopelijk nooit aan de ontbijttafel te verwelkomen.

1. Type ‘Te veel, te vaak, te alles’

Leuk dat ze verkering heeft en zo, maar moet die jongen nou echt elke middag na school mee naar huis komen? En als hij dan weg is, kan er dan alsjeblieft misschien eventueel wellicht een half uur even niet ge-appt worden? En elke avond bellen voor het slapen gaan, kan dat één keertje overgeslagen worden?

2. Type ‘ik-weet-heus-wel-wat-goed-is-voor-je-dochter’

Zo eentje die pas een paar maanden verkering met je dochter heeft, maar doet alsof hij haar zelf gemaakt heeft. ‘Sanne houdt eigenlijk niet van geraspte kaas over haar spaghetti’ of ‘Het zou echt beter zijn als Sophie bijles zou krijgen.’ Omdat meneer na al die maanden nou eenmaal weet wat het beste voor je dochter is.

3. Type ‘gehaktbal’

Zo noemde mijn moeder ooit een van mijn eerste vriendjes. Tot op de dag van vandaag lukt het me niet die kwalificatie sluitend te definiëren, maar het komt neer op ‘een appelig geval dat niet in de buurt komt van een jongen die goed genoeg is voor mijn dochter’. Gewoon, omdat hij een gehaktbal is. Dus dat.

4. Type ‘heeft een slechte invloed op m’n dochter’

Hij rookt (terwijl je dochter sigaretten altijd vond stinken), spijbelt vaker dan dat hij in de les zit (je dochter niet) en is ook nog eens veel verder in z’n sexuele ontwikkeling. Waarvan je dus nu al bang bent dat ‘ie met z’n grijpgrage handjes aan je dochter gaat zitten (en dat waarschijnlijk ook binnen afzienbare tijd gaat doen).

5. Type ‘Die had ik zelf ook wel willen hebben’

Deze geldt alleen voor vrijgezelle moeders die niet vies zijn van een leuke toy boy op z’n tijd (ervanuitgaande dat je dochter niet op extreem oudere mannen valt). Het type dat je zelf ook wel aan de ontbijttafel had willen hebben, maar dan in een weekend waarin je dochter bij haar vader slaapt.

6. Type ‘Je had haar vader kunnen zijn’

Een intikker. Ook al wordt een (groot) leeftijdsverschil door de maatschappij steeds meer geaccepteerd (zeker als het om punt 3 gaat), dat is allemaal leuk en aardig, zolang jouw dochter maar niet met zo’n ouwe viezerik thuiskomt.

7. Type ‘Ik wil het zo graag goed doen’

Inderdaad: ze doen het eigenlijk maar zelden goed, die arme jongens. Want het type ‘neemt elke keer als hij bij z’n schoonouders gaat eten een bos bloemen of fles wijn mee’, ‘appt regelmatig naar schoonmoeder om te vragen hoe het gaat’ valt in de categorie ‘wil te graag’ – en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Wat voor type jongen/man zie jij graag voor je dochter? En voor de ervaringsdeskundigen: Welk type kwam jouw dochter ooit mee thuis waarvan je meteen wist ‘nee, die niet!’ Deel het met ons!

Reageer op artikel:
7 vriendjes waarvan je hoopt dat je dochter er nooit mee thuiskomt
Sluiten