Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 18 apr 2015

7 x de leukste hardloopevenementen van Nederland

Je kunt er niet meer omheen: hardlopen is immens populair. Vorige week deden er een record aantal hardlopers mee aan de Marathon van Rotterdam. En dat is ook te zien aan het groter wordende aantal hardloopevenementen.

Deze zeven zijn te leuk:

1.The Color Run

Door heel Nederland vind je Color run’s, de eerstvolgende is in Utrecht. Loop 12 september vijf kilometer terwijl je elke kilometer bestookt wordt met kleurenpoeder. Als dat hardlopen niet leuk maakt! Schrijf je vanaf 25 april hier in!

2. Mud Masters Obstacle Run

Je moet niet bang zijn om vies te worden. Want vies, dat word je! Maak je klaar voor een gezellige dag. Test je uithoudingsvermogen en laat je verbazen door je eigen kunnen op 26 en 27 september in Biddinghuizen. Schrijf je hier in.

Bron foto: MudMasters

3. Nike ‘We Run 10K’

Deze race vindt plaats in Amsterdam en is hartstikke gezellig om samen met vriendinnen te doen. Je rent in de avond van 16 mei, tien kilometer door de donkere straten van Amsterdam. Je kunt je hier inschrijven.

4. Ladies Run Rotterdam

Een hardloopevenement speciaal voor vrouwen waarbij je traditiegetrouw een roze T-shirt aan hebt. Prima om mee te beginnen aangezien je kunt kiezen uit 5, 7.5 of 10 kilometer. De race wordt georganiseerd op 14 juni en je kunt je nog inschrijven!

5. Dam tot Damloop

Loop 16,1 kilometer van Amsterdam naar Zaandam tijdens een van de bekendste en populairste hardloopwedstrijden van Nederland. Er hangt altijd een héérlijke sfeer en je loopt een bijzondere route. De race, die van start gaat op 20 september zit helaas al vol, maar je kunt nog wel meelopen met de goede doelen teams. Met welke? Dat vind je hier.

Bron foto: Girlslove2run

6. Nacht van Groningen

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd en is de ultieme plek waar je met je familie, vrienden en kennissen kunt genieten van een sportieve activiteit. Je kunt je inschrijven op de website.

7. Vredesloop Den Haag

Wat is mooier dan lopen voor vrede? Loop op 19 september in het kader van de internationale Dag van de Vrede, langs alle monumenten in Den Haag. Er zijn afstanden die zowel geschikt zijn voor kinderen als volwassenen. Vanaf 1 mei kun je jehier inschrijven.

Tijd om te beginnen met hardlopen dus! Zijn deze evenementen niet overtuigend genoeg? Lees dan nog even dit.

Reageer op artikel:
7 x de leukste hardloopevenementen van Nederland
Sluiten