Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 24 aug 2016

7 x gedachtes die je hebt over je vriendinnen die wél kinderen hebben

Als je je beste vriendin met haar pasgeboren hummel in haar armen én haar gelukkige man ziet, dan is de kans groot dat jouw eierstokken ook beginnen te rammelen. Of juist niet, natuurlijk. Heb je geen kinderen, maar je best vriendin wel? Dan herken jij je vast in deze 7 typische gedachten.

Want soms missen we de tijd waarin we nog de hele middag ongestoord samen konden lunchen…

[STAP stap=”1″]

‘Nee, vertel eens hoe het met jóu gaat’

Logisch dat moeders bij de vraag ‘hoe gaat het?’ direct honderduit vertellen hoe de poepluier van hun kind er vanmorgen uitzag. Maar wij ‘kinderlozen’ vinden het ook prettig om het eens niet over kinderen te hebben en lekker te kletsen over hoe het nou met jóu gaat. Weet je wel, zoals we dat vroegâh altijd deden…

[STAP stap=”2″]

‘Babysitter nodig?’

Natuurlijk helpen wij je uit de brand als je naar die borrel van je werk moet. Als je maar wel weer op tijd terug bent!

[STAP stap=”3″]

‘Heeft haar baby Facebook?’

Waar eerst nog foto’s van ons samen stonden, wordt langzaam plaats gemaakt voor een online babyfotoboek. Heel leuk natuurlijk, maar aan één foto van je baby op het nieuwe boxkleed hebben we echt genoeg. Écht.

[STAP stap=”4″]

‘Misschien laat ze hem/haar vandaag eens thuis’

Soms hopen we namelijk gewoon op een onderonsje. Hoe verliefd we ook op je baby zijn.

[STAP stap=”5″]

‘Ik ga jouw kind gebruiken om mijn vriend te overtuigen er ook voor te gaan’

Diep vanbinnen is het perfecte plaatje van een gelukkig gezin ontzettend jaloersmakend. Er is dus helemaal niks mis mee om jouw vent alvast te laten zien (lees: in zijn gezicht te wrijven) hoe goed we zijn met kinderen, ook al zijn het niet die van ons.

[STAP stap=”6″]

‘Moest dit verhaal écht tien minuten duren?’

Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in hoe het met je kleine gaat, en wij weten ook wel dat jij het heerlijk vindt om erover te praten. Maar de uren die we vroeger spendeerden aan het bespreken van ons onstuimige liefdesleven en alle foute types die de revue passeerden, zo lang praten we nu over het wel en wee van jouw kind. En dat uitgebreide verhaal over de eerste keer dat je baby zijn eerste vaste voedsel voorgeschoteld kreeg kon écht korter.

[STAP stap=”7″]

‘Ik heb die 11 filmpjes die je me gestuurd hebt nog niet geopend, want diep in mijn hart weet ik dat ze állemaal van je kind zijn’

Eén filmpje is genoeg, en dan alleen wanneer we nog nooit eerder vertoonde beelden te zien krijgen. Dat je baby in de wipstoel zit te lachen terwijl jij gekke bekken trekt, dat hebben we nu wel gezien.

Herkenbaar? Of mis je er nog een? Laat het ons weten!

En o ja, wist je dat single dertigers deze dingen ab-so-luut niet meer willen horen? >

Reageer op artikel:
7 x gedachtes die je hebt over je vriendinnen die wél kinderen hebben
Sluiten