Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 22 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

7 x originele cadeauverpakkingen die je samen met de kinderen maakt

De tijd van de Sinterklaas- en Kerstcadeautjes komt er weer aan! Je kunt ze natuurlijk inpakken in het standaard papier, maar het is misschien (voor de kinderen die niet meer geloven, natuurlijk) nog leuker om zélf origineel inpakpapier te maken. Hoe? Dat laten wij je zien!

1. Verfspatten op papier

Geen enkele verpakking wordt hetzelfde met deze originele manier van inpakken. Je kunt het doen met alle kleuren verf die je kunt vinden en je kunt er zelfs glitters bij gebruiken.

Samen zelf cadeaupapier maken

2. Zelfgemaakte kerstboom

De spullen voor deze DIY heb je waarschijnlijk al gewoon in huis liggen. Super simpel, maar met een ontzettend leuk resultaat.

3. Washi tape

Heb jij ook nog rollen Washi tape die je eigenlijk niet gebruikt? Gebruik ze, in combinatie met een gekleurd papiertje, als inpakpapier! Laat de kinderen stukjes tape scheuren en op het gekleurde papier plakken. Makkelijk en zo klaar.

LEES OOK: Wat een meevaller: kerstcadeaus geven is goed voor je gezondheid!

4. Doodle design

Goed in tekenen? Dan is deze manier van inpakken misschien wel iets voor jou! Met een stift kun je een saai stukje papier namelijk al snel heel leuk maken.

5. Stempelen met groenten

Met groenten? Ja! Dit is niet alleen heel erg leuk om te krijgen, maar ook ontzettend leuk om te doen.

6. Echte bomen

Hoe leuk: voor deze DIY gebruik je echt takjes die je buiten vindt. Verder heb je een lijmpistool en wol nodig. Waar wacht je nog op?

7. Vogeltjes aan een lintje

Supersimpel. Men neme een effen wat dikker papier in een kleur naar keuze of van eenvoudig maar stylish bruin papier. De vogeltje knip je uit een dik wit en zwart papier uit. Het schuifje knip je ook (of met een stanley mesje, maar dat doe je liever zelf). Bindt een leuk touw om het papier, schuift de vogeltjes erop en je hebt een geweldige verpakking.

Toch liever een doe-cadeautje geven? 7 originele doe-cadeaus voor je kind (veel leuker dan speelgoed!)

Foto Vogeltjes: Manon21

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

redtri

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 x originele cadeauverpakkingen die je samen met de kinderen maakt
Sluiten