Redactie
Redactie Persoonlijk 10 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

7 x voordelen van een kleine vrouw zijn (< 1.65cm)

Waar andere kinderen op hun verlanglijstje voor een verjaardag, Sinterklaas of kerst zaken als een gameboy of Eastpak rugtas noteerden, schreef ik steevast elk jaar hetzelfde op: ‘of ik alsjeblieft eindelijk een keer die beloofde groeispurt kon krijgen’. Gelukkig kwam het goed. Soort van, dan. 

Tot ver in de bovenbouw van de middelbare school werd me gevraagd ‘of ik al kaartjes had voor het brugklasfeest’. Au. Uitgaan was een drama – knappe uitsmijter die geloofde dat ik al zestien was. Daar sta je dan, 17 jaar en een scharminkelige 1.55m. Over jeugdtrauma’s gesproken.

Op m’n 18de kreeg ik ein-de-lijk een groeispurt. Soort van, dan. Vandaag de dag meet ik exact 1 meter en 64 centimeter en vind ik dat dikke prima. Omdat ik er een jaar of twintig voor nodig had om erachter te komen dat klein zijn ook een aantal zeer aantrekkelijke en lucratieve voordelen heeft.

1. Ik kan prima terecht bij de kinderafdeling

Want mijn lengte is zeer gangbaar voor meisjes van pak ‘m beet 13-14 jaar. Kost de helft, net zo leuk.

2. Kleine mensen hebben kleine(re) voeten

En dat vind ik persoonlijk retesexy. En wederom ook te scoren bij de kinderafdeling.

3. Klein(er) oogt jong(er)

Cliché, maar waar – hoe ouder je wordt, hoe minder moeite je ermee hebt om jonger geschat te worden.

Wie het kleine niet eert…

4. Mannen daten niet graag een vrouw die groter is dan zij

Daar had ik dus nooit last van. Even los van de mannen die niet graag met onderdeurtjes op stap gaan, maar die zijn er beduidend minder.

5. Kleine mensen ontwikkelen sterke verbale vaardigheden

Of dat geldt alleen voor mij – dat kan ook. Maar ik dacht altijd dat ik mijn geringe lengte en bijbehorende weinig imposante voorkomen het best kon compenseren met sterke verbale vaardigheden. Lees: een grote bek. Niet per se een pré, maar op sommige momenten kan het best van pas komen.

6. Hakken: wat een heerlijke uitvinding

Voor die avonden waarop je even geen zin hebt om over je bol geaaid te worden.

7. Klein is fijn

Ik vond die uitdrukking altijd een dooddoener van jewelste, maar vooruit, ik zet ‘m er toch maar bij.

Over kleine kinderen gesproken – die zijn leuk – maar groter zijn ze dat ook!

Bron hoofdfoto: Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 x voordelen van een kleine vrouw zijn (< 1.65cm)
Sluiten