Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 28 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

7 voordelen van nog steeds samen zijn met je eerste liefde

We kibbelen nog steeds over wie nou wiens hand vastpakte (ik weet zeker dat hij in de kroeg mijn hand greep om me richting bar te loodsen, hij beweert andersom). Hoe dan ook: die avond, oud & nieuw 1997, volgde onze eerste kus. We zijn nog steeds samen, en dat is fijn joh! En wel om de volgende redenen.

1. Hij weet alles

Ik hoef mijn vent niets uit te leggen over die ramgekke ex-vriendin van mijn vader. Over hoe lief mijn oma was, en over de zolder waar ik als kind altijd speelde. Hij kent wel en wee van mijn familie, heeft mijn inmiddels overleden oma nog geknuffeld en is vaak in mijn ouderlijk huis geweest voor het verkocht werd. En dat geeft een heel vertrouwd gevoel, net zoals ik zijn familie(perikelen) van haver tot gort ken.

2. Ook over mijn modemissers

Tja, de nineties waren voor niemand echt aardig. Ik had geel haar vanwege een ernstige blondspray-verslaving en liep op van die enorme, witte Spice Girl-schoenen. Keigaaf. Voor die look hoef ik me niet te schamen, want hij stond ernaast. Met een staart tot op zijn kont en legerkistjes aan.

3. We weten wat we aan elkaar hebben

Geloof me, in 19 jaar vecht je heel wat af. Maar daardoor zijn heel wat pijnpunten al ‘behandeld’ en we zijn inmiddels perfect op elkaar ingespeeld. We kennen elkaars sterke én zwakke punten en hebben aan één woord genoeg. Dus toen ons dochtertje vorig jaar geboren werd, waren we in die eerste – tja, toch wel helse – weken een geoliede machine. Hij vulde het badje, ik warmde de kruik op. Met militaire precisie werd dit varkentje baby’tje gewassen.

4. Alle grote dingen beleefden we samen

We haalden onze diploma, gingen studeren en op kamers wonen. We studeerden af, maakten mooie reizen, kochten een huis en kregen een prachtig meisje samen. Alle grote mijlpalen beleefde ik met hem. Oké, los gezien van de milleniumwisseling, want toen waren we even on a break. Dat gebeurt de besten, hoor!

5. Het ging allemaal heel natuurlijk

Voor ons geen gerommel op Tinder, Lexa of andere datingsites. Geen ellenlange eisenlijst of bizarre redenen om af te knappen (“Hij kan niet met stokjes eten, nou vraag ik je!”). Geen lastige exen, rugzak vol emotionele bagage en muurtjes die weer afgebrokkeld moeten worden. Ik vond hem leuk, hij vond mij leuk, en dus kregen we verkering. Zo simpel kan het zijn.

6. We delen de geschiedenis

Samen keken we in shock toe hoe twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Center boorden. Zagen we een olijke, piepjonge Jamai de finale van de allereerste Idols winnen en een blozende ‘Willy’ zijn knappe Máxima trouwen (oh, die traan!) De eerste film die we samen zagen? Klassieker Titanic. En ja, dat smeedt een band.

Bron: Flickr

7. We hebben veel inside jokes

Of het nou gaat om bijnamen die we samen verzonnen hebben voor bepaalde personen, verhaspelingen die we er voortaan ingehouden hebben, onze zelfspot (ik pak mijn smulrol vast en roep keihard: “Hashtag fit mom!”) en de talloze ‘weet je nog’-anekdotes: wij hebben samen heel wat gebbetjes waar buitenstaanders waarschijnlijk niets van snappen. Typisch een kwestie van ‘je moest er bij zijn geweest’… En het mooie is: hij was er, altijd.

Wat vind jij de voordelen (of nadelen!) van nog steeds samen zijn met je highschool sweetheart? Praat mee!

Trouwens: dit zijn de redenen waarom je je allereerste liefde nooit vergeet. En het geheim van een goede relatie? Dit bejaarde stel vertelt het je!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

It Couples Tumblr

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 voordelen van nog steeds samen zijn met je eerste liefde
Sluiten