7 x wat we gaan doen op de eerste vakantiedag

(advertorial)

Reikhalzend kijken we al uit naar de zomervakantie. Dat moment dat je ineens zeeën van tijd hebt, je uitkijkt naar misschien wel een tripje naar het buitenland en je plannen kunt maken voor projecten in en rond het huis.

Op onze planning: Eva gaat eindelijk House of Cards afkijken, Els duikt de keuken in en maakt deze cake en stagiair Marieke gaat ‘iets gezelligs’ met haar vriend doen, nu hij terug komt van een militaire missie. Wat het ook precies gaat worden, deze punten komen terug op ál onze lijstjes. Ook die van jou?

1. Uitslapen

Dat moment dat je je ogen open doet en erachter komt dat je een gat in de dag hebt geslapen (9.00 uur will do). Dat je meer dan acht uur hebt geslapen en niet gestoord bent door een kind-die-niet-kon-slapen of dat de tv niet aan ging. Misschien wishful thinking, maar ieder uurtje is meegenomen deze eerste vakantiedag!

2. Wijn drinken op een verrassend tijdstip

Een uur of drie bijvoorbeeld. Dat je denkt: de zon schijnt, de kinderen zijn bij vriendjes en ik heb zin in een borrel. In een druppel Lindeman’s wijn zitten meer dan 1000 zonuren dankzij de rijpe druiven die zijn gebruikt. Toe aan een beetje zonneschijn op je eerste vakantiedag? Trek gewoon een fles open en deel hem met vriend, vriendin, familie of partner! Van de iconische Bins-wijnen tot de kenmerkende Reserve-serie, Lindeman’s heeft een wijn voor iedere gelegenheid en haal je gewoon bij de supermarkt!

3. Quality time met je partner

Oh, oh, oh, wat is de liefde toch nog tien keer leuker wanneer jullie niet om 9.00 uur op werk hoeven te zijn en ‘s avonds geen verplichtingen hebben. Vandaag zijn jullie in opperste beste stemming, want het is vakantie en dus is er geen stress aan de horizon. Eindelijk tijd om een Goed Gesprek te voeren of samen ademloos naar een marathon House of Cards of Game of Thrones te kijken.

4. Lezen

Bij ons staat lezen gelijk aan vakantie. Het hele jaar ligt dat boek met ezelsoor op iedere pagina op je nachtkastje, nu is het moment eindelijk daar om je boek ook echt uit te lezen. Vandaag is je uitgelezen kans om je boekenkast eens uit te pluizen óf gewoon even naar de boekhandel te gaan. Jááá, je hebt nog ongelezen boeken in de kast staan. Maar ‘de nieuwe’ van Esther Verhoef of Isabel Allende is natuurlijk veel aanlokkelijker. Of deze guilty pleasure. Mag natuurlijk ook. Hoe dan ook, vandaag maken we een planning met boeken die écht uit moeten deze vakantie.

5. Tijd voor romantiek

Geen excuses of ge-ik-ben-moe, ik-heb-geen-zin. Hop, die kinderen op tijd hun bedje in, boek alvast een trits oppassen en maak weer eens echt tijd voor elkaar. Aandacht met een hoofdletter A.

6. Even zonder Kim Kardashian, je buurvrouw en Candy Crush

Ma’am, step away from the computer. En je smartphone. En de tv. Want zeg nou zelf: je kunt waarschijnlijk duizend dingen noemen die je liever doet nu je zeeën (soort van dan) tijd hebt. Je brengt al zoveel tijd door achter beeldschermen, misschien ook dankzij je werk, dat het nu even tijd is om extra van de natuur en je familie te genieten. Haal die good ol’ Mens erger je niet maar van zolder of maak een kampvuur. Je kinderen gaan het fantastisch vinden.

7. Voorbereiden op wat je allemaal gaat doen deze vakantie

Minstens zo leuk als de vakantie: de voorpret! Kijk alvast in welk restaurant je de beste paella eet en waar jij en je gezin het meeste kans maken op een verlaten baaitje. Ook als je thuis blijft is dit hét moment om plannen te smeden. Wat willen jullie sowieso doen? Maak een bucket list! Stop dingen in de lijst die al gepland staan (zoals de vakantie, feestjes of verjaardagen) en laat je kinderen komen met andere ideeën om te gaan doen. Zorg voor een goede balans tussen ‘grote activiteiten’ en kleine dingen, zoals een knutselmiddag. Hier vind je alvast 100 ideeën!

Reageer op artikel:
7 x wat we gaan doen op de eerste vakantiedag
Sluiten